ΔΙΑΝΟΧ: Ανοδική πορεία παρά τα εμπόδια

Έπειτα από παρατηρήσεις που δέχθηκε για τη μη ορθή διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και κατάληξης αυτών συνάμα με τα λοιπά απορρίμματα, ο Πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ, κ. Κλέαρχος Χρύσης, κλήθηκε να δώσει τις δικές του απαντήσεις, με στόχο τη διευκρίνιση των πραγματικών γεγονότων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρύσης κάνει λόγο για βελτίωση στον τρόπο διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι συλλέγονται από την υπηρεσία καθαριότητας και όχι από τη ΔΙΑΝΟΧ.

Ωστόσο, το γεγονός της υπερφόρτωσης των ανακυκλώσιμων υλικών και απορριμμάτων λόγω της αυξημένης τουριστικής κινητικότητας, έγινε αποδεκτό από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ωστόσο κοιτάζει με αισιοδοξία το γεγονός, καθώς όπως επεσήμανε, η κατάσταση βελτιώθηκε, αφού το περσινό καλοκαίρι  τα ανακυκλώσιμα υλικά, που είχαν προωθηθεί στο αρμόδιο κέντρο Αθηνών, ήταν 50 τόνοι λιγότεροι σχετικά με φέτος, παρά το γεγονός ότι τα άτομα που εργάζονται και είναι αρμόδια για την διαλογή είναι λιγότερα.

Όπως σημειώνει ο κ. Χρύσης, πρόβλημα αποτελεί η μη ορθή ρίψη των ανακυκλώσιμων υλικών στους κάδους, αφού έχουν βρεθεί απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά μαζί, των οποίων ο διαχωρισμός καθίσταται πιο χρονοβόρος μετέπειτα. Για αυτό τον λόγο παρακαλεί τους κατοίκους να ξεχωρίζουν τα απορρίμματά τους προτού τα εναποθέσουν στον κάδο. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι εφόσον η εταιρία προσπαθεί να καρποφορήσει και να ορθοποδήσει, με τις σωστές πρακτικές που εφαρμόζει, επιφέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει 300.000 ευρώ το έτος.

Είναι γνωστό, ότι για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα η ΔΙΑΝΟΧ οφείλει να συνεργάζεται με την Υπηρεσία του Δήμου. Έχουν γίνει προσλήψεις, και το επόμενο βήμα για βελτίωση του συστήματος ανακύκλωσης είναι να εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός του ΚΔΑΥ, ώστε τα απορρίμματα να στέλνονται στη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, για να διαχωρίζονται εκεί τα ανακυκλώσιμα και να μειωθεί η απώλεια του υλικού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις