Η πολιτιστική εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» επισκέπτεται τις Οινούσσες και το Βαρβάσι της Χίου.

 

 

Την προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 13.00-15.00 «Το Αλάτι της Γης» και ο Λάμπρος Λιάβας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου, επισκέπτονται τις ακριτικές Οινούσσες και το Βαρβάσι της Χίου σ’ ένα γοητευτικό οδοιπορικό και μια γνωριμία με τις τοπικές μουσικές και χορευτικές παραδόσεις.

Το Λάμπρο Λιάβα και τους συνεργάτες του υποδέχονται στην «Αιγνούσσα» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, ενώ οι 80χρονοι Καλλιόπη Μπουγά, Αγγέλα Χρήστου, Παντελής Έρωτας και Δημήτρης Κομνηνάρης ανακαλούν ιστορίες της προσφυγιάς με σπάνια ακούσματα και παλαιούς χορούς!

Στο Βαρβάσι της Χίου επισκέπτονται τον Μορφωτικό Σύνδεσμο «ο Φάρος» που αποτελεί πολύτιμη κιβωτό της μικρασιατικής κληρονομιάς. Η πρόεδρος Γεωργία Χούλη τους ξεναγεί στα κειμήλια του Μουσείου και τις πολύπλευρες δράσεις του συλλόγου, ενώ ο χοροδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Σιταράς μιλά για το ιδιαίτερο χορευτικό ρεπερτόριο. Τέλος, στο προαύλιο του Αγίου Χαραλάμπους πραγματοποιείται ένα δυναμικό γλέντι, με εξαιρετική μουσική και χορευτική παρέα και τις μοναδικές γεύσεις από τα φαγητά και τα γλυκά της μικρασιάτικης παράδοσης.

Το επεισόδιο αυτό σηματοδοτεί και τα «γενέθλια» της εκπομπής, καθώς το «Αλάτι της Γης» συμπληρώνει δέκα χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας με 150 επεισόδια όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 3.500 τραγούδια και χοροί, συνιστώντας ένα έγκυρο πολύτιμο αρχείο για τη μουσική και χορευτική παράδοση του Ελληνισμού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.