Μάθημα Γερμανικών στη Βιβλιοθήκη Κοραή

Η Βιβλιοθήκη Κοραή στο πλαίσιο ενίσχυσης τη φιλαναγνωσίας παιδιών αλλά και στη πρόκληση του ενδιαφέροντός τους, μαζί με την προώθηση της γερμανικής γλώσσας στο νησί, προσκαλεί τα παιδιά σε μια συνάντηση – γνωριμία με την προαναφερθείσα γλώσσα, κατά την οποία εμπεριέχονται παραμύθια και δραστηριότητες στα γερμανικά. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Αυστριακό Ινστιτούτο Ελλάδος OSD και τους συνεργάτες τους στη Χίο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στη Δημοσία Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” στο κτίριο Β’. Η ανάγνωση γερμανικών παραμυθιών θα προκύψει υπό τη συνοδεία ελληνικής μετάφρασης. Το Αυστριακό Ινστιτούτο Ελλάδας έχοντας στόχο να προσελκύσει τους νεαρούς αναγνώστες, προμηθεύει τη δράση αυτή με  υλικό, και ελπίζουν πως θα παρακινήσουν έτσι τα παιδιά να αρχίσουν να διαβάζουν βιβλία. Παράλληλα εκδοτικοί οίκοι του νησιού, βρίσκονται σε συνεργασία με το ινστιτούτο για την προμήθεια βιβλίων, ώστε να τα εντάξουν στη Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Η Γερμανία έχει καθιερώσει τη ημέρα ανάγνωσης από το 2004 και κάθε Νοέμβριο γίνονται αντίστοιχες δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά, όπως και στην Αυστρία, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.