Μέχρι 31 Μαΐου η φωτογραφική έκθεση της Κίτσας Αγγελάκου – Σκηνίτη, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», με τίτλο «Βαπόρι, Ψυχή & Θάλασσα»

 

 

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής φωτογραφικής έκθεσης της Κίτσας Αγγελάκου – Σκηνίτη, στον εμβληματικό χώρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στην Χίο.  Η έκθεση, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τίτλο «Βαπόρι, Ψυχή & Θάλασσα» σηματοδοτεί τόσο τη συναισθηματική όσο και τη καλλιτεχνική σχέση που έχει η φωτογράφος με τη ναυσιπλοΐα, καθώς τόπος καταγωγής της είναι οι Οινούσσες.

 

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Καρδαμύλων κ. κ. Μάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Λεωνίδας Αθηνάδης, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών, Πλωτάρχης κ. Δημήτριος Κλουμάσης ο Σύμβουλος Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός,  η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα. Μαρία Λεκκάκου, εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών και εκπαιδευτικών αρχών της νήσου, επίλεκτα μέλη της Χιακής κοινωνίας αλλά και φιλότεχνο κοινό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», κ. Μιχαήλ Μπελέγρης και ο Δήμαρχος Οινουσσών, κ. Γεώργιος Δανιήλ, ενώ για το καλλιτεχνικό έργο της φωτογράφου Κίτσας Αγγελάκου Σκηνίτη, μίλησε η ίδια. Η εκδήλωση έκλεισε με την περιήγηση του κοινού στα φωτογραφικά έργα της καλλιτέχνιδος.

Στην έκθεση διατίθεται αφιερωματικό λεύκωμα, με τα φωτογραφικά έργα της καλλιτέχνιδος και απευθύνεται σε άτομα, που έχουν ζωτική εξάρτηση από την θάλασσα και την ναυτιλία. Επιδιώκοντας την εκπαίδευση των νέων στα θέματα ναυτιλίας, καθώς και την ναυτική κληρονομιά και παράδοση, το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» σας προσκαλεί να επισκεφθείτε την  έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 έως την Τετάρτη 31 Μαίου 2023, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος  με ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 έως 17:00.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.