ΠΒΑ: Εξασφάλιση 16 εκ. ευρώ – Ανεπηρέαστο το ΕΣΠΑ

Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνεται ότι, κατόπιν συστηματικών προσπαθειών και στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εγκρίθηκε η αύξηση του εγκεκριμένου ορίου πιστώσεων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2024 κατά 16 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η σημαντική επιτυχία έρχεται ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και πρωτοβουλιών του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ, κ. Ευστράτιου Χρυσοστόμου Κυρατζή, στο πλαίσιο πρόσφατων επισκέψεών του στην Αθήνα, καθώς και της κρίσιμης συνάντησής του με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κα Ελένη Παντελοπούλου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με τη σταθερή και άοκνη καθοδήγηση του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ο οποίος συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης, επιδεικνύοντας στρατηγικό όραμα και δέσμευση για τη βιώσιμη πρόοδο του Βορείου Αιγαίου.

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κυρατζής τόνισε:

«Η έγκριση αυτής της σημαντικής αύξησης των πιστώσεων αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό βήμα προς τη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των έργων που υλοποιούνται στην Περιφέρειά μας. Αυτή η εξέλιξη μάς επιτρέπει να προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις και δυσκολίες, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ότι το Νέο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου 2021-2027 θα παραμείνει ανεπηρέαστο από ήδη δηλωθείσες δαπάνες. Αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός μάς δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε σε νέες αναπτυξιακές προοπτικές, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλη αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συνεχή υποστήριξη και την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη μας, κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ο οποίος υπήρξε ο θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας

Η αύξηση του ορίου πιστώσεων έρχεται να ενισχύσει αποφασιστικά τη δυνατότητα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση και ολοκλήρωση έργων ζωτικής σημασίας, ενώ παράλληλα προστατεύει το Νέο ΕΣΠΑ από περιττές επιβαρύνσεις. Το σύνολο των δράσεων αυτών έχει στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου».

Ο κ. Κυρατζής πρόσθεσε:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταφέρνει να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τα μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που της έχουν παραχωρηθεί. Η συνέχιση αυτής της στρατηγικής πορείας μας επιτρέπει να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, βάζοντας τα θεμέλια για μια ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη.

Η Περιφερειακή αρχή του Κώστα Μουτζούρη, δεσμεύεται να συνεχίσει την προσπάθεια για τη διασφάλιση πόρων και την υλοποίηση έργων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νησιωτών και θα δημιουργούν νέες προοπτικές για το μέλλον».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις