Προσεχώς σε πύλη Schengen οι Οινούσσες

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του στρατηγού ε.α. Γαλιάτσου, Δ/ντη του Γραφείου του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και της ηγεσίας και των υπηρεσιακών στελεχών της αρμόδιας Δ/νσης Προστασίας Συνόρων, με κεντρικό άξονα τα επόμενα βήματα για την ίδρυση και λειτουργία της πύλης Schengen στο λιμάνι των Οινουσσών.

Στην συνάντηση εργασίας επικαιροποιήθηκε η καλή πορεία υλοποίησης του αιτήματος του Δήμου Οινουσσών και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την έναρξη λειτουργίας συνοριακού σταθμού στο νησί, και συμφωνήθηκαν τα επόμενα διοικητικά βήματα όπως είναι η έκδοση της ΚΥΑ για την οποία η ΕΛΑΣ έδωσε το πράσινο φως.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ: “Εκφράζω θερμές ευχαριστίες στην πολιτική ηγεσία, αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για το έκδηλο ενδιαφέρον προς θετική έκβαση του εγχειρήματος και δηλώνω τη στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής μέχρι να περάσει ο πρώτος επισκέπτης τρίτης χώρας στη ζώνη Schengen, που θα οριοθετείται στις Οινούσσες.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις