Σε απόσταση αναπνοής! Στην μπούκα του κανονιού! – Άρθρο του Λευτέρη Πυκνή

Εν όψει του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο μετά την ολοκλήρωση της μαγαλοπρεπούς στο Ζάππειο υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου από Ισραήλ.. Κύπρο.. Ελλάδα και την άμεση και πάλι αντίδραση της Τουρκίας με απειλές και εκβιασμούς πουλώντας τρέλα έχω σαν ενεργός πολίτης της ακριτικής Χίου να κάνω την ακόλουθη πρόταση:

Καθημερινά πάνω από τα νησιά μας γίνονται αερομαχίες με τις προκλητικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για την δημιουργία εντυπώσεων και να αναγκάζονται τα δικά μας αεροσκάφη να εμπλέκονται σε αερομαχίες και να τα εκδιώκουν. Ο Σουλτάνος το πάει φιρί φιρί να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο επειδή έχει χάσει στην πραγματικότητα το μεγάλο παιχνίδι και το όνειρο του για την δημιουργία νέας μεγάλης Οθωμανικής αυτοκρατορίας! Νόμιζε ότι η Ελλάδα θα του έλεγε ορίστε περάστε να φάμε και καλή σας όρεξη! Μήπως κύριε Πρωθυπουργέ τώρα που θα πάτε στην Αμερική μαζί με τον υπουργό εξωτερικών πρέπει να έλθει μαζί σας και ο υπουργός Άμυνας και να θέσετε επί τάπητος την όλη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και ειδικότερα των σταθερών αεροπλανοφόρων όπως είναι και η Χίος, που είναι σε απόσταση αναπνοής , στην μπούκα του κανονιού από τα παράλια της Τουρκίας και μάλιστα στην μπούκαπόρτα της Σμύρνης.

Η Χίος είναι στο κέντρο του Αιγαίου και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι καθημερινές παραβιάσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες! Στα νοτιοδυτικά της Χίου υπάρχουν έτοιμες λιμενικές και αεροπορικές υποδομές για να τον ελλιμενισμό μέρος του Αμερικανικού στόλου και των αεροσκαφών! Ο λιμένας των Μεστών και το αεροδρόμιο των Ολύμπων! Και μάλιστα τώρα που εγκαταλείπουν την βάση στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας είναι ευκαιρία να μεταφερθεί και να εγκατασταθεί στην Χίο απ’ όπου άνετα μπορεί να ελέγχει από Βαλκάνια μέχρι Ρωσία τα στενά του Βοσπόρου και την νοτιοανατολική Μεσόγειο!

Όταν η Χίος φορέσει τον στρατιωτικό μανδύα και γίνει αστακός πιστεύω ότι θα σταματήσουν και οι καθημερινές αεροπορικές παραβιάσεις αλλά και η ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών! Η Αμερική όπως όλα δείχνουν δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία. Είναι λοιπόν ευκαιρία και για την Ελλάδα και για την παρουσία του Αμερικανικού παράγοντα σε γεωστρατηγικά εδάφη ζωτικής σημασίας όπως π.χ. είναι η Χίος. Για σκεφτείτε την πρόταση ενός άκριτα ενεργού πολίτη που ενδιαφέρεται καθημερινά για τον τόπο που γεννήθηκε ζει και βιώνει όλη του την ζωή για τα εβδομηνταδύο του χρόνια. Εύχομαι την νέα δεκαετία που ξημέρωσε με μεγάλη αισιοδοξία για ανάπτυξη και ευημερία να ζήσουμε καλύτερες μέρες ειρηνικά με όλους τους γείτονες μας από ανατολάς και βορείως!

Χίος, 3 Ιανουαρίου 2020

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.