Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων ο Δήμος Χίου με όλα τα μέσα που διαθέτει

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό μεταναστευτικό αποφάσισε ομόφωνα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος για την ανάληψη δράσεων για την υποστήριξη των ήδη ειλημμένων αποφάσεών του. Τάσσεται κατά της απόφασης για επίταξη και ενάντια στη λειτουργία τέτοιας δομής στη Χίο όπως και ενάντια στη συνέχιση της λειτουργίας της ΒΙΑΛ. Αναλαμβάνει αντισταθμιστικά ενέργειες για προστασία των περιοχών που τίθενται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για δομή με συντήρηση, προστασία της φύσης, καθαριότητα και αναδασώσεις. Ζητά από τους φορείς της Χίου να θέσουν τα μέλη τους στον κοινό αγώνα κατά της δομής και θα προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα και νόμιμες ενέργειες κατά της κυβερνητικής απόφασης. Τέλος, εξουσιοδοτεί τον Δήμο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ.

Στην εκπομπή ΜΕGA Σαββατοκύριακο μίλησε το πρωί του Σαββάτου (22/2) ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής, για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού στα νησιά του Αιγαίου.

Οι κάτοικοι του νησιού της Χίου ζουν εδώ και έξι χρόνια μια απίστευτη κατάσταση, σύμφωνα με τον δήμαρχο, καθώς όλα έχουν ανατραπεί και μέρα με τη μέρα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Η αβεβαιότητα πλέον πρωταγωνιστεί, ενώ το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί.

«Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου», δήλωσε ο κ. Καρμαντζής για τα κυβερνητικά σχέδια στα νησιά του Αιγαίου και έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «πρέπει να βάλουν μυαλό» και πως «ο κόσμος των νησιών δεν έχει εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση».

Συνολικά η κοινωνία της Χίου είναι ξεσηκωμένη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποφασισμένη «να σταθεί στην πρώτη γραμμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Θα μας βρουν απέναντι, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για «επανασχεδιασμό εδώ και τώρα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.