Πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του Γ.Ν. Χίου η πρώτη γενική συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου. Η συμμετοχή ήταν μαζική, δυναμική, έγινε σε φορτισμένο κλίμα και επιβεβαίωσε την ανάγκη το Σ.Ι.ΝΟ.ΧΙ. να αποκτήσει φωνή ώστε αφενός να συντελέσει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Χίο και αφετέρου να διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους νοσοκομειακούς ιατρούς.
Ενώ στη συνέλευση αναδείχθηκαν πολλά ζητήματα το σώμα εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να προωθήσει ως το πλέον επείγον τη στελέχωση των τμημάτων (άποψη με την οποία συντάχθηκαν τόσο το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου όσο και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσία), ιεραρχώντας τις ανάγκες ως εξής:
Άμεση προκήρυξη της μιας μόνιμης θέσης ιατρού για το ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών)όπως και μιας θέσης επικουρικού ιατρού. To TEΠ σήμερα στελεχώνεται από τρεις μόνιμους ιατρούς για καθημερινή εφημέρευση. Ο εργασιακός φόρτος που δέχεται το τμήμα αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά την καλοκαιρινή περίοδο. Η έλλειψη επαρκούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα συσσωρεύσει επιπλέον δυσβάσταχτο έργο στο ΤΕΠ οξύνοντας και διογκώνοντας περαιτέρω το πρόβλημα.
Άμεση προκήρυξη των τριών μόνιμων θέσεων ιατρών για το ακτινολογικό τμήμα. Η μοναδική ιατρός καλείται να διεκπεραιώσει τις ανάγκες των νοσηλευόμενων και εξωτερικών ασθενών ενός ολόκληρου νησιού. Αποτέλεσμα αυτού , το πληρέστερο ακτινολογικό εργαστήριο της Χίου, αυτό του Νοσοκομείου, να αδυνατεί να πραγματοποιήσει στοιχειώδεις εξετάσεις, για τις οποίες οι ασθενείς απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα με ότι κόστος χρόνου και χρήματος αυτό συνεπάγεται.
Άμεση προκήρυξη των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον οργανισμό του νοσοκομείου και καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς δηλαδή του παθολόγου, του οφθαλμιάτρου, του ορθοπεδικού, του αναισθησιολόγου, του καρδιολόγου. Η τακτική της κάλυψης μόνιμων αναγκών του Νοσοκομείου με επικουρικούς ιατρούς οφείλει να λάβει τέλος. Η ολιγωρία του παρελθόντος και η ακατανόητη εμμονή της μη μονιμοποίησης τους έχει οδηγήσει άξιους συναδέλφους να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους και να τους χάσουμε οριστικά από το νοσοκομείο της Χίου.
Άμεση προκήρυξη της μόνιμης θέσης γυναικολόγου μαιευτήρα.
Άμεση προκήρυξή της μόνιμης θέσης πνευμονολόγου.
Άμεση προκήρυξη της μόνιμης θέσης μικροβιολόγου.
Αυτόματη προκήρυξη θέσεων που κενώνονται λόγω παραίτησης, συνταξιοδότησης ή μετακίνησης συναδέλφων.
Αυτές είναι μερικές μόνο από τις μόνιμες θέσεις που παραμένουν κενές .Συμφωνήθηκε όμως να επιμείνουν να υποστηριχθούν τα τμήματα εκείνα που κρίθηκαν περισσότερο υποστελεχωμένα, με περισσότερο πιεστικές ελλείψεις και κυρίως που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να υποστηριχθούν στην δύσκολη ώρα της εφημερίας.
Στις προκηρύξεις αυτές είναι κρίσιμο να αναφέρονται τα ήδη από την πολιτεία θεσμοθετημένα κίνητρα προσέλκυσης συναδέλφων (η Χίος ως περιοχή άγονη Α έχει τέτοια κίνητρα) αλλά και το νοσοκομείο και οι τοπικές αρχές συστηματικά να αναζητήσουν τρόπους ώστε η έλευση νέων συναδέλφων να γίνει θελκτικότερη.
Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος ουσιαστικά ξεκίνησε το νοσοκομείο ήδη δέχεται πίεση. Ενώ ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται και όλοι διατυμπανίζουν ότι η τουριστική κίνηση φέτος θα είναι εντυπωσιακή, οι ιατροί δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα τον τρόπο να κλωνοποιηθούν ώστε να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση σε υπηρεσίες υγείας που ήδη προκύπτει. Είναι οι συγκεκριμένοι, οι ίδιοι και οι ίδιοι, που θα ξενυχτήσουν, θα πάνε σπίτι τους αργά το απόγευμα ,θα πάρουν μια μόνο εβδομάδα άδεια για να βγουν οι εφημερίες, θα καρδιοχτυπήσουν για να φέρουν εις πέρας ένα βαρύ περιστατικό. Η προσπάθεια το νοσοκομείο να παραμείνει αξιόλογο είναι αέναη και δυναμική.