Αντιστέκεται η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις του ΥΠΕΝ για το αντιμόνιο

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χίου στέκεται ενάντια στις αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ανησυχεί για την πορεία εξέλιξης του ζητήματος και το μέλλον της Βόρειας Χίου. Για τον εξής λόγο συγκαλεί σε σύσκεψη συντονισμού τα σωματεία και τους φορείς:

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της για εξόρυξη του αντιμονίου στη βορειοδυτική Χίο. Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι παγκοσμίως, έχουν βάλει στο μάτι τον ορυκτό πλούτο του νησιού μας. Ετοιμάζουν ένα φαραωνικό έργο που θα καταστρέψει ένα από τα τελευταία δάση του νησιού μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος θεωρείται “κόστος” για τους ομίλους, απειλεί τα κέρδη τους. Γι’ αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το πώς θα διαχειριστούν ένα από τα πιο καρκινογόνα ορυκτά, με άμεσο κίνδυνο μια μεγάλη καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή και όχι μόνο.

Αν δεν τους σταματήσουμε, ο λαός μας θα χάσει ένα ακόμα πολύτιμο μετάλλευμα αφού δεν είναι ανανεώσιμο.

Σήμερα η τιμή αυτού του πολύ σπάνιου μετάλλου βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το ξεπουλήσει σε ιδιωτικά συμφέροντα με σκοπό να το αρπάξουν για όσο τους συμφέρει.

Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος μεθοδεύουν στα κρυφά και υπογείως την εκποίηση της περιουσίας του λαού μας. Η απάτη, το ψέμα και η εξαγορά δε θα περάσουν. Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες, θα ξεσηκωθούμε για να προστατέψουμε το νησί μας και τις ζωές μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού, σε σύσκεψη συντονισμού και αγώνα για να μην επιτρέψουμε αυτή την καταστροφική επένδυση για το νησί μας, τη Δευτέρα 30/09/2024 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Οίκου Χίου Διδασκάλων.

Σχετικές δημοσιεύσεις