«Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»

Του Πλοιάρχου Ε.Ν (Ε.Α) και Προέδρου ΠΕΣ – ΝΑΤ Χίου, Στέλιου Κουμπιά  

Όλοι πιστεύω θα γνωρίζεται την λαϊκή ρήση ” η Συγνώμη είναι μισό χέσιμο” με το συμπάθιο, και φαίνεται ότι σε πάμπολλες περιπτώσεις, στα καθ’ ημάς, αυτή η ρήση βρίσκει εφαρμογή, ιδιαίτερα στην πολιτική.

Με μία συγγνώμη, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι ειλικρινής, όλα σβήνονται, όλα ξεχνιούνται.

Το τελευταίο παράδειγμα, ο “κύριος” Αυγενάκης, ο χειρότερος υπουργός – υφυπουργός που πέρασε ποτέ από Ελληνική Κυβέρνηση, μετά τον τραμπουκισμό εις βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου, και φυσικά έφυγε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, αλλά αν ήμουν εγώ – Εσύ – Εμείς στην θέση του τώρα θα τρέχαμε για αυτόφωρο.

Βλέπετε αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που προκάλεσε το 41%, γιατί δεν είναι μόνο αυτός, δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις του Φλωρίδη για την δολοφονία των παιδιών στα Τέμπη, του Άδωνις, κ.ο.κ, που συχνά πυκνά ρίχνουν κανονιές χωρίς να σκέπτονται τίποτα, είναι βλέπεις και η βουλευτική ασυλία που έφερε ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αυτή η ασυλία… είναι η Ελλάδα η ίδια. Ένα περιφερόμενο σίχαμα εξουσίας. Ο Αυγενάκης έσκασε στα μούτρα τους. Γιατί είναι τα μούτρα τους. Αποτελεί την κορυφαία έκδοση κυβερνητικής αλαζονείας, τον καθρέφτη της διακυβέρνησης Μητσοτάκη της απόλυτης πλειοψηφίας και της ανυπαρξίας αντιπολίτευσης.

Ο «έχων ασυλία», ο «θα σας στείλω με δυσμενή μετάθεση», ο… τσαμπουκάς που δεν είχε την ευθιξία να παραδεχθεί ακόμη και όσα ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ καθαρά μέσα σε ένα βίντεο, ο πολιτικός που δεν είχε τα άντερα ούτε να παραιτηθεί, είναι η έκφραση της Ελλάδας που μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Αλλά είναι σα τα μούτρα εκείνων που τον «δημιούργησαν» και του επέτρεψαν να αλωνίζει.

Έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ και δεν λογαριάζουν τίποτα και κανένα. Και πώς να λογαριάζουν όταν βλέπουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση(ΣΥΡΙΖΑ) να προσπαθεί να κοπεί στα 50 κομμάτια που την αποτελούν και να επανέλθει πάλι στο 3%, αλλά βλέποντας και στο ΠΑΣΟΚ να τρώγονται για την γ@μημένη την καρέκλα, είναι να τρελαίνεσαι ακούγοντας ότι η μισή κοινοβουλευτική ομάδα θα βάλει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου, αυτά βλέπει και το παιδί (Κ. Μητσοτάκης) που έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και δεν καταλαβαίνει τίποτα, άσχετα αν του τα ρίχνουν πρώην Πρωθυπουργοί και τρώγονται μεταξύ τους μετά από τις ευρωεκλογές.

Στην πρώτη κυβερνητική θητεία της ΝΔ πολλοί είχαν αντικατασταθεί, ο Λευτέρης ΠΟΤΕ. Ήταν εκεί, βράχος ακλόνητος.                                                     «Έχει μπάρμπα στην Κορώνη» έλεγαν οι κακές γλώσσες. Λες και δεν το ξέραμε…..…Είναι ο Νο1 συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, πώς να τον αγγίξει ο Μητσοτάκης;

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι περήφανος για το γεγονός ότι τον άφησε να αλωνίζει στα υπουργεία 5 ολόκληρα χρόνια. Και το χέρι του Αυγενάκη στο δικό του μάγουλο προσγειώθηκε προτού χτυπήσει τον εργαζόμενο της αεροπορικής εταιρείας…

Τελικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ ήταν η πιο σωστή για τον “κύριο” Αυγενάκη….. “Αφού δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει την «πύλη εξόδου» της Βουλής”

Σχετικές δημοσιεύσεις