Για δολιοφθορά καταγγέλλει ο Δήμος το πρασίνισμα στο σιντριβάνι

Αρκετοί πολίτες πραγματοποίησαν παράπονα μέσω δημοσιεύσεων τους έπειτα από την παρατήρηση του πρασινίσματος και την εμφάνιση μυκήτων στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας Ν. Πλαστήρα, και απέδωσαν τις κατηγορίες στη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία προσοχής και συντήρησης. Ωστόσο, ο Δήμος μέσα από ανακοίνωσή του, εξέφρασε αντίθετη άποψη, επεξηγώντας στους δημότες ότι η κατάσταση αυτή δεν προήλθε από αδιαφορία, αλλά από δολιοφθορά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
“Προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τη λειτουργία του σιντριβανιού ο Δήμος Χίου ενημερώνει  ότι:
1) Το νερό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα του σιντριβανιού δεν είναι από το δίκτυο της ΔΕΥΑ αλλά από το πηγάδι του Ομηρείου. Από εκεί μάλιστα ποτίζονται και όλα τα φυτά και λουλούδια της υπηρεσίας Πρασίνου.
2) Το πρασίνισμα και οι μύκητες που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν οφείλονται στη μη χρήση χλωρίου και αλγοκτόνου όπως λανθασμένα γράφεται, αλλά σε δολιοφθορά από «αγνώστους» που τοποθέτησαν στη είσοδο του φίλτρου κομμάτι από μπουκαλάκι νερού, το οποίο δεν ήταν ορατό και εντοπίστηκε με ατσαλίνα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η ανακύκλωση του σιντριβανιού, να παραχθούν μύκητες και να προκληθεί πρασίνισμα του νερού. Παράλληλα και οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και κατ’ επέκταση το ακαλαίσθητο πρασίνισμα του νερού. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι η δεύτερη δολιοφθορά που καταγράφεται στο σιντριβάνι.
3) Το σιντριβάνι φροντίζεται κάθε εβδομάδα από προσωπικό των υπηρεσιών του δήμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις