Δυναμική η νέα ποδοσφαιρική χρονιά του Κλασσικού Ολυμπιακού

Ο Αθλητικός Σύλλογος του Κλασσικού Ολυμπιακού, υποδέχεται τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και ένα καταξιωμένο Διοικητικό Συμβούλιο, έτοιμο να δώσει ψυχή και σώμα, ενώ ανακοινώθηκε η λειτουργία δομημένης ανδρικής αλλά και γυναικείας ομάδας.

Ξεκινώντας, το Διοικητικό Συμβούλιο θέλησε να υπενθυμίσει την επέτειο 20 ετών που ολοκληρώνουν, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί πλέον τον πολυπληθέστερο σύλλογο στο νησί της Χίου, με εγγεγραμμένους αθλητές όλων των ηλικιών ανά κατηγορία από έξι έως δεκαέξι ετών, ανδρικό τμήμα β’ κατηγορίας και γυναικεία ομάδα στη γ’ εθνική κατηγορία Ελλάδος.

Το Αθλητικό Σωματείο αποτελείται συνολικά από εννέα καταξιωμένους προπονητές, με στόχο την υλοποίηση προγράμματος υψηλών προδιαγραφών, με την καθοδήγηση και σφραγίδα της ομάδας του Ολυμπιακού με την οποία και συνεργάζεται.

Παράλληλα, ο Σύλλογος επιθυμεί να συνεργαστεί και αυτή τη χρονιά με ένα έμπειρο ιατρικό επιτελείο, το οποίο θα αποτελείται από καρδιολόγο, ορθοπεδικό, φυσιοθεραπευτή και ψυχολόγο.

Κύριος στόχος των προπονητικών προγραμμάτων, είναι η ορθή εκγύμναση του αθλητή με βασικό ζήτημα την ανάπτυξη, την διαπαιδαγώγηση και την κοινωνικοποίηση, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού ταλέντου και του χαρακτήρα του. Ο Αθλητικός Σύλλογος αποτελεί «οικογενειακή υπόθεση», ενώ στέκεται στο πλευρό, όσων αθλητών πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ξεκινάνε την νέα τους ακαδημαϊκή χρονιά.

Τέλος, αποδόθηκαν θερμές ευχαριστίες στο Συμβούλιο για την καταβολή της προσπάθειας για την άπταιστη λειτουργία του Σωματείου, καθώς και την κα. Χριστίνα Σεράφη, για την προσφορά της και τις ατελείωτες ώρες που έχει αφιερώσει στο Σύλλογο όλα τα έτη.

 

Παίρνοντας το μέρος του λόγου ο Προπονητής της ανδρικής ομάδας κ. Λύκος, ανέφερε πως νιώθει πανέτοιμος να απασχοληθεί στα αναπτυξιακά τμήματα του Συλλόγου, κατέχοντας χρόνια εμπειρία στον αθλητικό τομέα, ενώ τόνισε πως για να χτιστεί μια ομάδα, πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο τεχνικό επιτελείο.

Ακολουθώντας την πρόταση αυτή, ο κ. Λύκος παρουσίασε τα μέλη του επιτελείου τα οποία θα συνδράμουν στην αποτελεσματικότητα της ομάδας. Αρχικά, ως δεύτερος προπονητής καθίσταται ο Σταμάτης Αξιώτης, και βοηθός προπονητή ο Λάμπρος Λιόβαρης. Συνεχίζοντας, τα ηνία του τεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Μαθιούδης, ενώ αναφορά έγινε και στη συμβολή του Αρίστου Λαρδίκη. Έπειτα, όπως σημείωσε, αναγκαία είναι η παρουσία ενός αναλυτή αγώνων, ο οποίος θα είναι ο Άγγελος Αναγνωστάκης, ενώ την μελέτη των στατιστικών θα αναλάβει ο Γεώργιος Σπυράκης.

Όσον αφορά την ιατρική όψη του επιτελείου, η ανάγκη παρουσίας αθλιάτρου καθίσταται επιτακτική για την ολοκληρωτική περίθαλψη και τη σωστή προπόνηση των αθλητών, και ιδανικός για τη θέση αυτή καθίσταται ο Χαράλαμπος Πιτσιλός. Ο Νικόλαος Γκατζέπης θα εκτελέσει τα καθήκοντα του ψυχολόγου, ενώ ο Στέλιος Βασιλάκης θα αναλάβει την ορθοπεδική περίθαλψη των αθλητών. Στον τομέα της παθολογίας θα βρίσκεται ο Γεώργιος Σαρρής, και στη φυσιοθεραπεία ο Κολόμβος Μιχάλης. Παράλληλα το ιατρικό επιτελείο θα στελεχώνεται και από άλλους διακεκριμένους επαγγελματίες ιατρούς, που θα στέκονται στη πρώτη γραμμή των αναγκών των αθλητών. Ειδική αναφορά έγινε και για τον Γεώργιο Χρήστου, ο οποίος θα αποτελέσει τον υπεύθυνο γενικών καθηκόντων, ως πολύτιμο στέλεχος του Συλλόγου.

Ο κ. Λύκος επεσήμανε πως είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον υγιές, όπου οι αθλητές θα προπονούνται νιώθοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη, καθώς το επιτελείο θα στέκεται αρωγός της γνώσης, της όρεξης και της μάθησης, ενώ σκοπός του Συλλόγου είναι να αποτελέσει ένα ολιστικό σωματείο, όπου ο αθλητής θα έχει την ανάγκη να βρίσκεται σε αυτόν για όσα χρόνια επιθυμεί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Τέλος, ανέφερε πως τη φετινή χρονιά υπήρξαν σημαντικές μεταγραφές ποιοτικών αθλητών, που θα αναβαθμίσουν τη δυναμική της ομάδας και του Συλλόγου.

 

Έπειτα τον λόγο ανέλαβε ο Προπονητής της γυναικείας ομάδας κ. Γιαγκίνης, ο οποίος νιώθει περήφανος για το γυναικείο τμήμα που ξεκίνησε και εντάσσεται στην γ’ εθνική Ελλάδος. Όπως ο ίδιος τόνισε, το συγκεκριμένο τμήμα δυναμώνει σταδιακά τα τελευταία έτη, ενώ έχει αυξηθεί πληθυσμιακά, αφού έχουν δημιουργηθεί ομάδες κοριτσιών κατηγορίας Κ10, Κ12, Κ14 και η γυναικεία ομάδα. Το μήνυμα που ήθελε να μεταδώσει ο κ. Γιαγκίνης, είναι πως πάνω από όλα θέτουν την ομαδικότητα, καθώς το ζήτημα είναι τα μέλη να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα και όχι ατομικά, ενώ η συνεργασία μεταξύ μελών και προπονητή είναι το βασικό στοιχείο επιτυχίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις