«Μετακινήσου έξυπνα» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έκανε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων εφοδιασμένου με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Η εγκατάσταση του πρώτου σταθμού που αποκτά ο Δήμος ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 1η Ιουλίου 2024, και το σημείο που επιλέχθηκε ήταν στην πλατεία, μπροστά από το Δημαρχείο.
Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ποδήλατο, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον και την υγεία τους. Το έργο υλοποιήθηκε με τη δωρεά της ΑΜΚΕ +πλευση κατόπιν ευγενικής χορηγίας της ΔΕΗ.
Σχετικές πληροφορίες για την χρήση των ποδηλάτων δίνονται μέσω της ιστοσελίδας psara.cyclopolis.gr.
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του πρώτου σταθμού δήλωσε: «Στο νησί μας η μετακίνηση εντός αλλά και εκτός του οικισμού, δεδομένης της μορφολογίας του εδάφους και του υφιστάμενου οδικού δικτύου, δύναται να γίνει εύκολα με τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το μέσο αυτό εκτιμάμε ότι θα αξιοποιηθεί τόσο από τους κατοίκους μας, όσο και από τους επισκέπτες του νησιού μας, που θα έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν φιλικά και οικολογικά κατά την παραμονή τους. Με προοπτική να αυξηθούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ξεκινήσαμε πιλοτικά με τα πρώτα 4 και έπεται συνέχεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΜΚΕ
ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ για την ευγενική της δωρεά και στη ΔΕΗ για την χορηγία της».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.