Η χορευτική παράδοση ένωσε Χίο κι Αιγνούσα

Η  αλυσίδα, που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους, η παράδοση, είχε την τιμητική της στην κατάμεστη πλατεία Ναυτοσύνης των Οινουσσών, όπου συναντήθηκαν χορευτικά τα χορευτικά τμήματα του Φάρου Βαρβασίου, των Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μ. Ασίας, του Αγ. Γιώργη Συκούση, του Χαλκείου και η «Σίνα» των Οινουσσών. Το αποτέλεσμα ήταν η καταπληκτική παράσταση “Χορεύοντας για την Αιγνούσα», που απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού.

Παλικάρια και κοπέλες, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν με την ψυχή τους, τους χορούς και τα τραγούδια της νησιωτικής Ελλάδας μας, ενώ η ταλαντούχα ορχήστρα πλαισίωσε επάξια τους χορευτές. Ο παραδοσιακός χορός με τις ποικίλες του μορφές έφερε κοντά τις γενιές και τις τοπικές κοινωνίες και μας υπενθύμισε το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε δυο αγαπημένα κι ενεργά μέλη του χορευτικού τμήματος ενηλίκων “η Σίνα”, που έφυγαν πολύ πρόωρα από κοντά μας: τον Περικλή Κομνηνάρη και τον Γιώργο Σπετσιώτη. Την επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο χοροδιδάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Σιταράς, ο οποίος διδάσκει επί μακρά σειρά ετών τα χορευτικά τμήματα των συμμετεχόντων σωματείων, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευγενία Γ. Χαλκιά. Τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Χίου κ. Γ. Αμέντας. Ο Δήμος Οινουσσών και η κοινωνία του νησιού απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο «Φίλοι Οινουσσών» για τη διαρκή στήριξή του και στους Προέδρους και τα Δ.Σ. των σωματείων:

Ενωση Αγιοπαρασκευουσιων Κρήνης Μ.Ασίας

Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Συκούση

Μορφωτικός Προοδευτικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαλκειούς με χοροδιδάσκαλο τον Κωστίδη Σαράντο

Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη “Ο Φάρος”

Σχετικές δημοσιεύσεις