Κάρμαντζης: Προβληματίζει η Δημοτική Αρχή Μαλαφή

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Χίου και σταθερός στις επάλξεις της αντιπολίτευσης, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Κώστα Κυδώνη και τον ΑΝΤ1 Αιγαίου, φάνηκε αρκετά προβληματισμένος με την πολιτική που ακολουθεί η νέα Δημοτική Αρχή Μαλαφή. Συγκρίνοντας τη δική του θητεία και τις όσες δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει, καθώς και τις απαιτητικές αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν, ο ίδιος παρατήρησε μια αισθητή διαφορά.

Ξεκινώντας, η στάση της νέας Δημοτικής Αρχής όσον αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας «ΑΤΕΝΑ» που έπληξε τη Χίο, δεν τον βρήκε καθόλου σύμφωνο, εφόσον αντίκρισε την πόλη που κάποτε διοικούσε σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κατά τη γνώμη του ο Δήμαρχος δεν ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούσαν, αλλά τις επέρριψε στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Συγκριτικά με τη δική του θητεία, υποστήριξε πως τα έργα στα οποία είχε προβεί για τέτοιου είδους φαινόμενα, είχαν αποβεί αποτελεσματικότερα, σε σχέση με τη νέα διαχείριση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αιτία μη ανταπόκρισης των φρεατίων και της καθαριότητας, ο κ. Κάρμαντζης ανέφερε πως η καθαριότητα είναι ανεπαρκής, κάτι το οποίο φάνηκε με το πέρασμα των μηνών, και κορυφώθηκε με την φράξη των φρεατίων, τα οποία αδυνάτισαν να απορροφήσουν την ποσότητα νερού που έπρεπε, ώστε να μην πλημμυρίσει η πόλη. Εντύπωση του έκανε μάλιστα το γεγονός της μη κατάλληλης προετοιμασίας και ανταπόκρισης της Πολιτικής Προστασίας, όταν επί δικής του θητείας βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή».

Ο κ. Κάρμαντζης φαίνεται προβληματισμένος με το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Μαλαφή έχει στρέψει την προσοχή της στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, όταν χρήζουν επίλυσης πιο σημαντικά έργα, και πως θα έπρεπε να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, αναφορικά με την διευθέτηση των προβληματικών στοιχείων του νησιού. Κλείνοντας, ευελπιστεί σε ένα καλύτερο μέλλον, δίχως τα όσα λάθη έχουν προκύψει ως τώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις