Καιρός να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής μας στο νησί

Θέση στο ζήτημα της λειψυδρίας παίρνουν Βιτέλλας και Μανάρας με ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου

Το ζήτημα της ύδρευσης στη Χίο προβληματίζει ολοένα και περισσότερο τους αιρετούς, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για την στρατηγική που θα ακολουθήσει συνολικά το νησί για την πρόληψη και αντιμετώπισή του.

Πιο συγκεκριμένα, τους προβληματισμούς τους εκφράζουν με ερώτησή τους προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Αντιπρόεδρος και Περιφερειακός Σύμβουλος, Φιλόδωρος Βιτέλλας και ο  Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Μανάρας του συνδυασμού «Νέα Δυναμική».

—————————————————–

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης βρίσκονται πλέον καθημερινά σε πρώτο πλάνο. Δυστυχώς, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου, έτσι και η Χίος είναι εκτεθειμένη απέναντι στις περιβαλλοντικές αυτές προκλήσεις.

Αν και τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, σήμερα, αποτελεί ακόμα ζητούμενο μία συνολική στρατηγική πολιτική για το ζήτημα αυτό.

Ενδεικτικό παράδειγμα, και εξαιρετικά σημαντικό για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, αποτελεί η αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Λόγω της κλιματικής αλλαγής και των μειωμένων βροχοπτώσεων τα τελευταία χρόνια τα υδατικά αποθέματα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κυρίως στην νότια Χίο.

Απότοκο αυτού του φαινομένου είναι η επίδραση στην επάρκεια του νερού σε συγκεκριμένες περιοχές της Χίου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε ο πληθυσμός της μαζί με τους επισκέπτες ανέρχεται περίπου στους 150.000 κατοίκους.

Καθώς το υδρευτικό πρόβλημα στη Χίο παραμένει σε υψηλή προτεραιότητα εδώ και αρκετά χρόνια, και ενώ η περιφερειακή αρχή Βορείου Αιγαίου έχει πλέον στη διάθεσή της χρηματοδοτήσεις από ποικίλα προγράμματα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η συμβολή της στην επίλυση του ζητήματος αυτού.

Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε ερώτηση προς την περιφερειακή αρχή, ώστε να μας ενημερώσει για το ποιες είναι οι ενέργειές της, τα έργα που έχει πραγματοποιήσει και ποιες είναι οι χρηματοδοτήσεις που έχει προσφέρει στον χιώτικο λαό για την επίλυση του υδρευτικού ζητήματος, καθώς επίσης και για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στο νησί μας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

«Λόγω του έντονου υδρευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Χίος την φετινή θερινή περίοδο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα έργα που έχετε προγραμματίσει και τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει η Περιφερειακή αρχή με απώτερο στόχο τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων διασφάλισης επάρκειας νερού στο νησί με δεδομένο τον υπερδιπλασιασμό των κατοίκων το επόμενο τρίμηνο λόγω των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.