Μηταράκης: Για την πολιτική του αποτελέσματος και όχι της επικοινωνίας

Η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη και, ένα από τα συμπεράσματα των ευρωεκλογών, είναι πως, είναι στο δικό μας χέρι να διατηρήσουμε αυτή την υπεροχή λόγων και πράξεων έναντι της αντιπολίτευσης.

Από εκεί και ύστερα, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, ένα κόμμα όπως η ΝΔ, το ισχυρότερο της κεντροδεξιάς στην ΕΕ, οφείλει να ακούει την κοινωνία και να επενδύει περισσότερο στην αποτελεσματικότητα.

Η Ελλάδα επί της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μία χώρα υπερήφανη και αυτό φάνηκε από την συμφωνία στην ΕΕ για τις θέσεις κορυφής. Η συμβολή του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις απέδειξε πως η χώρα μας έχει λόγο και μετά από χρόνια περιθωριοποίησης κατάφερε να βρεθεί ξανά στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

Η πρώτη τετραετία επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση κρίσεων και στην ανάταση της χώρας από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα οι απαιτήσεις είναι σαφώς πιο πολύπλοκες.

Πρέπει να διατηρήσουμε τις επιτυχίες, να εμβαθύνουμε τις μεταρρυθμίσεις. Να μην αφήσουμε τις μεταναστευτικές ροές, που εδώ και ένα χρόνο αυξήθηκαν αισθητά, να ανατρέψουν το θετικό κλίμα στην κοινωνία.

Από την άλλη, ξεκινήσαμε την δεύτερη τετραετία με προβλήματα, λάθος χειρισμούς και εσωστρέφεια. Ανέλαβα το μέρος της ευθύνης που μου αναλογούσε. Ωραιοποιήσαμε την πραγματικότητα και υπερυγκεντρώσαμε την διαχείριση του κυβερνητικού έργου.

Οφείλουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την ακρίβεια, αλλά αυτό πλέον θέλει, εκτός από ελέγχους, αναπροσαρμογή συνολικών ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας, μέχρι και στοχευμένες αλλαγές στη νομοθεσία.

Πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα κρατικές δομές, με στόχο την επιτάχυνση διαδικασιών και έργων. Πρέπει να αυξήσουμε την συμμετοχή στην εργασία.

Αυτά τα «πρέπει» λοιπόν είναι αυτά που οφείλουν να «κατέβουν» στην κοινωνία και όχι η κοινωνία να προσαρμοστεί στα excel.

Αντίστοιχα, πρέπει, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις που κάναμε οι συνάδελφοι της ΝΔ στην συνεδρίαση της ΚΟ παρόντος του πρωθυπουργού, να δώσουμε έμφαση στην ψυχή της παράταξης. Είναι αλήθεια, όπως έδειξαν οι ευρωεκλογές, πως ενοχλήσαμε. Με επιλογές και συμπεριφορές.

Η πολιτική διεύρυνσης που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή που μας έδωσε τρεις εμφατικές νίκες στις κάλπες. Η μετατόπιση αυτή, ωστόσο μας ωθεί να είμαστε πιο σεβαστικοί και με τη βάση, την ψυχή της παράταξής μας. Η επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί ιδανική ευκαιρία εξισορρόπησης, προτείνοντας Πρόεδρο από την μεγάλη και ευρεία οικογένεια της ΝΔ. Αλλά αυτό στην ώρα του.

Πρέπει και μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Η πορεία μας και η επιβράβευση από τους πολίτες δείχνει πως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Οι εκλογές του 2027 είναι πιο κοντά από όσο φαίνεται και η επίτευξη αυτοδυναμίας, ο μόνος ρεαλιστικός στόχος για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.