Μούσα Ελληνική και 8ο φεστιβάλ στη Φιλαρμονική Χίου

Στο Υπόστεγο της Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, για δύο μέρες σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 28 Ιουνίου, από τις 19:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ζωγραφικής με τίτλο “Στον ρυθμό της εικόνας” της Ακαδημίας “Μούσα Ελληνική” και του 8ου Φεστιβάλ. Το εργαστήριο θα υλοποιήσει η εικαστικός Δόμνα Σαλιάρη και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Εργαστήριο κινητικής ζωγραφικής μέσα από τη Σχολή της Νέας Υόρκης.

Στα μέσα του 20ού αιώνα στη Νέα Υόρκη έκανε την εμφάνισή της μία εξαιρετικά ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή με συνθέτες, μουσικούς, ζωγράφους, γλύπτες, χορευτές να δημιουργούν πρωτοποριακά έργα. Υπερμεγέθη κινούμενα γλυπτά (mobiles), Action Painting, Μινιμαλισμός, Αλεατορισμός, Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός είναι κάποια από τα ονομαστά δημιουργήματα αυτής της Σχολής.

Το Εργαστήριο θα μας εισαγάγει στην «αυτόματη γραφή» και με την κίνηση ολόκληρου του σώματος θα νιώσουμε τη δύναμη του τυχαίου και της απροσδιοριστίας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς όλους, μικρούς και μεγάλους. Μοναδική προϋπόθεση τα άνετα πρόχειρα ρούχα και η διάθεση να απελευθερώσουμε τον δημιουργό που ο καθένας μας κλείνει μέσα του.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Χίου, Περιφέρεια ΒΑ Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.