Ξεκινάει η μονοδρόμηση της προκυμαίας Χίου τα Σαββατοκύριακα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ενημερώνει τους δημότες για την αναδιαμόρφωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της αυξημένης τουριστικής ροής. Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 6 Ιουλίου, και κάθε Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του θέρους τις βραδινές ώρες.

Η αναδιαμόρφωση της κυκλοφορίας θα έχει ως εξής:

Κλείσιμο ρεύματος Προκυμαίας Χίου με κατεύθυνση από το Τελωνείο Χίου προς το Ξενοδοχείο Χανδρή,  από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου, έως και την αρχή της οδού Κοκκάλη, για την ασφάλεια και διευκόλυνση πεζοδρόμησης των δημοτών και τουριστών ενόψει θερινής περιόδου.

Κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος των οχημάτων από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου καθώς και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη  από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Παράλληλα, θα υπάρχει ειδική σήμανση με πινακίδες Ρ-7 ώστε να ρυθμίζεται η κυκλοφορία, καθώς και υποχρεωτική πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.

Ωστόσο, εφιστάται η προσοχή στους οδηγούς ιδιοκτήτες που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους προτού την έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις προαναφερθείσες οδούς, να τα απομακρύνουν έγκαιρα για την αποφυγή κίνησης επί του κλειστού ρεύματος κυκλοφορίας.

Τέλος, καθίσταται επιτρεπτή η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού κλπ σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλιακής οδού.

Σχετικές δημοσιεύσεις