«Ξεκινάει το 2o Θερινό Σχολείο για τη Δημοσιονομική και Φορολογική Πολιτική στην ΕΕ – Sociotax 2024»

Το 2ο Θερινό Σχολείο Sociotax ξεκινάει , 1 η Ιουλίου 2024, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Jean Monnet Module Sociotax της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το φετινό θερινό σχολείο θα διαπραγματευτεί το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης και αν βαδίζουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για την ΕΕ ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των φετινών εισηγητών του Θερινού Σχολείου θα είναι ο Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός
Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου Sociotax, κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, η Εκδότρια των Εκδόσεων Κέρκυρα – Economia Publishing, κ. Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη, ο Δημοσιογράφος – Διευθυντής του Περιοδικού Οικονομική Επιθεώρηση, κ. Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Στριμπής Ιωάννης, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Μαρία – Ελένη Συρμαλή, , ο τ. Οικονομικός Επιθεωρητής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κ. Γιώργος Μπούτος και ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Δελλήβεης – Δομένικος Θεολόγος καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι από τον ΟΟΣΑ, το Tax Justice Network και την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι οποίοι θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Το φετινό θερινό σχολείο Sociotax 2024 έχει ξεπεράσει τις περσινές εγγραφές, άνω των 70 συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων είναι φοιτητές προπτυχιακού, μεταπτυχιακού, διδακτορικού αλλά και μεταδιδακτορικού επιπέδου. Ταυτοχρόνως, λόγω της ιδιαίτερα εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης που προάγει το συγκεκριμένο Jean Monnet Module Sociotax, το ακαδημαϊκό κοινό απαρτίζεται από ανώτερους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης (Ελληνικής και Ευρωπαϊκής), μεταξύ των οποίων στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, της ΕΑΔ, Τελωνείων, Φορολογικών και Τελωνειακών Ακαδημιών κ.ά. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως στις διεργασίες του Θερινού Σχολείου θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Σχολή Οικονομικών Επιστημών (Business School) του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, υπό την επίβλεψη της Αντιπρυτάννισας κ. Iwona Pomianek.

1-5 Ιουλίου 2024 (υποχρεωτική παρακολούθηση απογευματινές ώρες 5-9μμ) Διαδικτυακά, χωρίς δίδακτρα

Για περισσότερες πληροφορίες για το Jean Monnet Module Sociotax :

https://summer-schools.aegean.gr/Sociotax2024

E-mail: Sociotax2024@aegean.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.