Ο… θεός σταμάτησε στην Κίνα; Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

Η είδηση: Στην Κίνα το όριο συνταξιοδότησης μειώνεται στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες.

Θυμάστε που η Κίνα αυθαδίαζε έναντι των… ανεπτυγμένων χωρών φυτεύοντας (κι άλλα) νοσοκομεία, ως να ήσαν ραπανάκια;

Μασήσαμε, όμως, εμείς από τέτοια; Έχουν πολύ κόσμο, καταλήξαμε, τι να τον κάνουν; Μέχρι εκεί μπορούσαμε να φτάσουμε.

Μετά κλείσανε τις πόλεις και τις επαρχίες με εκατομμύρια ανθρώπους, εκπαίδευσαν δεκάδες χιλιάδες άλλους για να τους εξυπηρετούν στα σπίτια τους, τα μαθήματα στα σχολεία γίνονταν από απόσταση…

Είναι φανερό! Πρόκειται για εξόχως αντιδημοκρατική χώρα, να μη σας πω και δικτατορική που καθυποτάζει σκληρά. Έχουν υποχρεώσει και όλους τους μαθητές να έχουν… κομπιούτερ ή τάμπλετ και σύνδεση στο ίντερνετ. Για να αντιληφτείτε το μέγεθος της εγκληματικότητάς τους, μιλάμε για περίπου 200 εκατομμύρια παιδιά.

Σιγά το δύσκολο! Μας έκλεισαν κι εμάς στις δυτικές και πολιτισμένες χώρες. Οπότε πεθαίναμε ανενόχλητοι.

Στην Κίνα κοντεύει τρίμηνο που δεν έχει πεθάνει κανείς από κορωνοϊό. Κολλημένοι μονότονα στο 4.634. Δεν έχουν κρούσματα σε εθνικό επίπεδο. Ακόμη και η δημοκρατικότατη Σουηδία τους πέρασε σε νεκρούς. Και μη νομίζετε πως εμείς θα υπολειφτούμε. Είμαστε γνωστοί για το καλό μας finish.

Εξηγείται όμως. Πετάς ένα: «Δεν δίνουν τα πραγματικά στοιχεία» και το ξεπερνάς.

Για να μας σπάσουν το ηθικό ακόμη περισσότερο, ανακοινώνουν στα μέσα του 2020 πως τους έχουν απομείνει 5,5 εκατομμύρια φτωχοί και στο τέλος του έτους πιάνουν τον στόχο της εξάλειψης της ακραίας φτώχειας.

Κάτι μας είπαν τώρα. Κι εμείς, η μικρή Ελλάδα, τόσους έχουμε. Και μάλιστα εκπαιδευμένους. Εξαλείφονται αφ’ εαυτού τους. Λόγω και εξειδικευμένου… DNA.

Στην Κίνα, για να πας από τη μια πόλη στην άλλη σιδηροδρομικώς ούτε που το καταλαβαίνεις. Κι άντε να χαζεύεις τοπία με ταχύτητα 350 χιλιομέτρων την ώρα. Ενώ, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ που είναι ανεπτυγμένη, από Σικάγο σε Λ. Άντζελες κάνεις μερικές μέρες, έχεις όλο τον χρόνο να απολαύσεις τη διαδρομή, προλαβαίνεις να σημαδέψεις και κανέναν εναπομείναντα Ινδιάνο – αν είσαι τυχερός, περνάς από άπειρες ισόπεδες διαβάσεις, ακούς το κουδουνάκι απ’ τις μπάρες, μελετάς όλα τα ζώα της οικόσιτης πανίδας που παρεισφρέουν στις γραμμές. Στη χώρα μας κατεβαίνεις και για τσιγάρο.

Τελευταία τι λέτε ότι σκέφτηκαν; Θα δίνουν σύνταξη στους άντρες στα 55 (τώρα 60) και στις γυναίκες στα 50 (τώρα 55). Θα καταντήσουν σχεδόν τον μισό πληθυσμό τους απόμαχους. Κι έπεσαν στην παγίδα κάποιοι αφελείς και κίτρινοι (αναιμικοί) κομμουνιστολάγνοι. Τάχα μου πως οι Κινέζοι σκέφτονται τον λαό τους. Κι όμως, πρόκειται για δόλιο σχέδιο. Το κάνουν για να αλώσουν με την πρώτη ευκαιρία το… fb. Θα κάθονται όλοι αυτοί οι μεσήλικες, θα ξύνονται και θα ασχολούνται με το fb. Θα μαγειρεύουν κινέζικο φαγητό και θα το ανεβάζουν φωτογραφία. Θα πηγαίνουν στο κινέζικο καφέ, της κινέζικης συνοικίας τους και θα το κοινοποιούν. Θα κάνει πεντικιούρ μια φορά τον χρόνο η Κινέζα, θα κοτσάρει τα πόδια της (και το κότσι) στο fb. Θα σκέφτονται κάτι και θα κοινοποιούν ένα ιδεόγραμμα. Θα πήξει το μέσο στα ιδεογράμματα. Βέβαια, θα δυσκολευτούν να μας ανταγωνιστούν. Εμείς παίρνουμε σύνταξη στα 70 κι όμως το fb έχει πήξει στους κωλόγερους (μηδέ εμού εξαιρουμένου) και στις κωλόγριες.

Έχει και χειρότερο: Για να παίρνουν ιδέες θα τους στέλνουν μια φορά τον χρόνο διακοπές δωρεάν σε διάφορες χώρες, ακόμη και στην Ελλάδα. Για να μας κλέψουν τη συνταγή του… μπριάμ.

Όλα τα παραπάνω εξηγούνται. Η μόνη μου απορία είναι ο… θεός. Κοτζάμ παγκόσμιο ηγέτη έχουμε που του μιλάει ο θεός. Παγκόσμιο νόμισμα με το «in God we trust» έχουμε. Με τον περιούσιο λαό του θεού παρτίδες έχουμε. Παπάδες που σκύβουμε στ’ αρχίδια τους για να μας ευλογήσουν έχουμε. Αγία κοινωνία έχουμε. Τίμιο ξύλο έχουμε. Αγιασμούς έχουμε. Κι όμως μας εξαφανίζουν.

Λες οι “κιτρινιάρηδες” να πήραν και τον θεό μας;

Στέλιος Κανάκης

Συγγραφέας-Εκπαιδευτικός.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.