Πνοή αναβάθμισης έφερε το Peal Island Chios

 

Εμβληματική η ύπαρξη ενός υπερπολυτελούς προδιαγραφών ξενοδοχείου στη Χίο, το οποίο αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα και τις παρεχόμενες τουριστικές του υπηρεσίες, ενώ συνάμα στηρίζει και προωθεί την γευστικότητα και την αγνότητα των τοπικών προϊόντων του. Δεν θα μπορούσε να είναι κανένα άλλο παρά το Pearl Island Chios, της οικογένειας Καλλιμασιά.

Στην δεξίωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε, σύσσωμη η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και της 96 ΑΔΤΕ, ο CEO της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, η κατασκευαστική εταιρία του Pearl Island Chios καθώς και πολλές εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των επιστημών κι άλλων κλάδων, παρευρέθηκαν υπό την ευλογία του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου για να τιμήσουν την τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειας Καλλιμασιά. Στο τέλος των χαιρετισμών, απονεμήθηκαν βραβεία σε όσους ενεπλάκησαν στη δημιουργία του ξενοδοχείου. Ο κ. Μηταράκης, ήταν από τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν, και εξέδωσαν λόγο προς τιμήν της οικογενείας Καλλιμασιά:

 

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Μηταράκη:

«Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Κυρίες & Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχω σήμερα στους εορτασμούς για τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Pearl Island Chios.

Μια ιδιωτική επένδυση, η οποία συγχρηματοδοτήθηκε από τον αναπτυξιακό νόμο, μια επένδυση που δίνει νέα πνοή, στην τουριστική ανάπτυξη της Χίου. Ένα κόσμημα που κατασκευάστηκε με αγάπη για τον τόπο, επενδύοντας από τη θάλασσα στη στεριά, στη γενέτειρα.

Η οικογένεια Καλλιμασιά, ο Μάρκελλος Καλιμασσιάς και η ομάδα του, οραματίστηκαν ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, που δένει όμορφα με τις παραδόσεις της Χίου. Ήδη προσελκύει έντονο ενδιαφέρον στην τουριστική αγορά, φιλοξενεί τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργάνωσε πρόσφατα το ιδιαίτερα πετυχημένο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είχε τη τιμή να φιλοξενήσει την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ήταν μία επένδυση που σίγουρα αντιμετώπισε δυσκολίες. Και θέλω να συγχαρώ ιδιαίtερα τον συμπατριώτη μας, τον Αντώνη Βαρθολομαίο, που στήριξε καταλυτικά την επένδυση, ως Παγκρήτια Τράπεζα. Μία τράπεζα η οποία άνοιξε Κατάστημα πρόσφατα στο νησί μας. […]

Η Χίος προοδεύει, η Χίος αλλάζει.

Το 2015, μέσα στο ζενίθ της μεταναστευτικής κρίσης, στην πρώτη μου θητεία ως Βουλευτής Χίου, ουδείς μπορούσε να φανταστεί τη φετινή σεζόν.

Καταφέραμε, από τότε με δυσκολία, να αντιμετωπίσουμε την μεταναστευτική κρίση, που ήταν τροχοπέδη για τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Καταφέραμε να διατηρήσουμε το καθεστώς νησιωτικού ΦΠΑ στη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο, δίνοντάς μας ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην τουριστική αγορά και μειώνει το κόστος διαβίωσης για τους κατοίκους.

Καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε κρίσιμα έργα υποδομών στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι.

Ήδη το νέο κτήριο Αναχωρήσεων λειτουργεί, και στους επόμενους λίγους μήνες θα δοθεί προς χρήση και το κτήριο των Αφίξεων.

Το εργοτάξιο της επέκτασης του διαδρόμου πλέον, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, σήμερα είναι σε εξέλιξη.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η έναρξη εργασιών στα νέα κτήρια αφίξεων και αναχωρήσεων διεθνών δρομολογίων στο Λιμένα Χίου για να έχουμε μία αξιοπρεπή πύλη εισόδου για τους τουρίστες που έρχονται από τη γειτονική μας χώρα. Ένα έργο για το οποίο υπέγραψα την χρηματοδότησή του, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, ως Υπουργός Μετανάστευσης.

Επίσης, η Κυβέρνηση χρηματοδότησε την τουριστική προβολή της Χίου.

Συντάσσει ένα νέο χωροταξικό σχέδιο, το οποίο είναι πάρα πολύ κρίσιμο για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος, και να δώσουμε τη δυνατότητα και σε νέες επενδύσεις να έρθουν να ενισχύσουν την παρουσία του νησιού.

Ιδιωτικοποιήσαμε και τώρα αδειοδοτήσαμε τη νέα μαρίνα, η οποία θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται φέτος, το 2024. Αλλά κυρίως, το 2024 η καθιέρωση της visa express στο λιμάνι, δίνει νέα ώθηση στον Τουρισμό.

Αν δείτε τις αφίξεις του Αυγούστου στο Αεροδρόμιο ήταν 17.033 (αύξηση +11,3%). Στο λιμάνι 41.456. Το Β΄ Τρίμηνο του 2024, είχαμε στη Χίο αύξηση κύκλου εργασιών 45% στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα, σε σχέση με το 2023 και 9% στην εστίαση. Συνολικά από την αρχή του έτους έχουν έρθει στη Χίο 130.000 αφίξεις, περισσότερες από τη Λέσβο, περισσότερες από τη Σάμο.

Και σε αυτό το πλαίσιο το Pearl έρχεται για να στηρίξει αλλά και για να εμπνεύσει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Να εμπνεύσει και άλλους επενδυτές που θέλουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Και αυτό Μάρκελλε, αποτελεί μία μέγιστη συμβολή για το μέλλον της Χίου. […]

Θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που εργάζονται και δημιουργούν το μέλλον.

Σας ευχαριστώ. »

Σχετικές δημοσιεύσεις