Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Και επίσημα, με την τέλεση του αγιασμού κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών παρέλαβε τον πρώτο σταθμό ηλεκτρικών ποδηλάτων, εφοδιασμένο με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, παρουσία των μελών της ΑΜΚΕ +πλευση και της cyclopolis.

Το έργο υλοποιήθηκε με τη δωρεά της ΑΜΚΕ +πλευση κατόπιν ευγενικής χορηγίας της ΔΕΗ. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, προσφέρεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού μας μια εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον λύση μετακίνησης, προάγοντας παράλληλα την ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του έργου και ιδιαίτερα τον π. Πρόεδρο της ΑΜΚΕ +πλευση Δημήτρη Δαρδαμάνη, τον Τάσο Μπογδάνο και τον Νίκο Βλάχο και τόνισε πως: «Η συνεργασία μας με την +πλευση και τη ΔΕΗ έχει ως στόχο να προσφέρουμε πρακτικές λύσεις στις καθημερινές ανάγκες του νησιού μας και η απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης».
Παράλληλα, έγινε αναφορά στην συνολική προσφορά και παρουσία της ομάδας της +πλευσης στους κατοίκους του νησιού με το Δήμαρχο να θυμίζει πως «η προσφορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων έρχεται ως συνέχεια της εθελοντικής παροχής δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών από κλιμάκια ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που επισκέπτονται το νησί μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια προβλήματα λειτουργικότητας που παρουσιάστηκαν κατά τις πρώτες χρήσεις των ποδηλάτων αντιμετωπίστηκαν με τη συμβολή ειδικού συνεργείου της cyclopolis.
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά στα μικρά νησιά, και με τέτοιες ενέργειες αποδεικνύεται ότι η στήριξη και η ανάπτυξή τους είναι εφικτή και ουσιαστική.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις