Προσεχώς παραδοτέα για το κοινό η αίθουσα αναχωρήσεων του «Ομήρου»

Έπειτα από ένα εκτενές χρονοδιάγραμμα και τις συνεχείς αναβολές παράδοσης, ολοκληρώθηκε πλέον η πολυπόθητη αίθουσα αναχωρήσεων του Αερολιμένα Χίου «Όμηρος», ενώ αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στο κοινό την επερχόμενη εβδομάδα. Ως ημερομηνία παράδοσης είχε καταστεί η 3η Ιουλίου, με την ανάδοχο εταιρία να επιθυμεί να προβεί σε διορθωτικές εργασίες τελειοποίησης, οι οποίες παρέτειναν την παράδοση του έργου μέχρι την 16η Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο αερολιμένας εξαιτίας της μικρής χωρητικότητας αλλά και των αναχρονιστικών τεχνολογιών του, αδυνατούσε να εξυπηρετήσει καταλλήλως τον πληθυσμό ταξιδιωτών που αποβιβάζονταν στο νησί της Χίου, με αποτέλεσμα την ένταση των παραπόνων και της δυσανασχέτησης.

Ωστόσο, η ανάδοχος εταιρία που ανέλαβε το έργο και φέρει την επωνυμία «ΕΚΤΕΡ», αποφάσισε να θέσει ένα τέλος ως προς αυτό το μέρος, κατασκευάζοντας μια σύγχρονη και ευρύχωρη αίθουσα αναχωρήσεων, όπου πλέον οι ταξιδιώτες θα εξυπηρετούνται επαρκώς.

Αναλυτικότερα, η αίθουσα αναχωρήσεων αποτελείται πλέον από τρεις πύλες εξυπηρέτησης που οδηγούν στην αναχώρηση των ταξιδιωτών, ενώ είναι εξοπλισμένη με σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα για τον έλεγχο των αποσκευών και τη μέτρηση βάρους, κατά την αναμονή. Η μια εκ των τριών πυλών θα μπορεί να εξυπηρετεί ξεχωριστά τους ταξιδιώτες σε περίπτωση φόρτου ως πύλη Schengen.

Η ολοκλήρωση της αίθουσας αναχωρήσεων όπως ενημερώνει η ανάδοχος, αποτελεί μόλις το δεύτερο μέρος του έργου, το οποίο για την ολοκλήρωσή του έχει διασπαστεί ώστε να τελειοποιείται κομμάτι – κομμάτι. Έπειτα από την παράδοση αυτού, αναμένεται η αρμόδια εταιρία να προχωρήσει στην κατασκευή της αίθουσας αφίξεων, για ένα πλήρες σύστημα αφίξεων – αναχωρήσεων εντός του αερολιμένα. Ως στόχος της αναδόχου, καθίσταται η υλοποίηση των προγραμματισμένων εργασιών μέχρι το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα, τον εκσυγχρονισμό της εναέριας μετακίνησης και εξυπηρέτησης στο νησί.

Σχετικές δημοσιεύσεις