Στον «απόηχο των καταγγελιών» το MyCoast για τις παραλίες της Χίου

Οι καταγγελίες στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής στις παραλιακές ζώνες της Χίου θερίζουν και σπέρνουν, με άνω των χιλίων να προσμετρούνται, και αφορούν ιδίως τις παράνομες ενέργειες των ιδιωτών καταστηματαρχών, οι οποίοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται  στους νέους κανονισμούς της Κυβέρνησης για τα μέτρα στις παραλίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως οι ίδιοι οι καταστηματάρχες ενημερώνουν, κλιμάκια της ΑΑΔΕ άλλων πόλεων της Ελλάδας μεταβαίνουν στις παραθαλάσσιες τοπικές κοινότητες του νησιού και όχι μόνο,  απροκάλυπτα ή υποδυόμενα απλούς πελάτες, με στόχο να πραγματοποιήσουν φορολογικούς ελέγχους και να «τσακώσουν» κάποιον παραβάτη. Μάλιστα, δεν σημειώθηκαν λίγες περιπτώσεις όπου σε ένα κατάστημα επενέβησαν δύο διαφορετικά κλιμάκια, τα οποία υποχρέωσαν το κατάστημα σε παύση εξυπηρέτησης για την πραγματοποίηση ελέγχου, δίχως τη μεταξύ τους συνεννόηση, προκαλώντας κωλύματα στην λειτουργία του καταστήματος.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι απεσταλμένοι του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μεταβαίνουν στις παραλιακές ζώνες για την ακριβή διαπίστωση της τήρησης των κανονισμών της Κυβέρνησης, και πράγματι, διαπίστωσαν τα όσα καταγγέλθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική εφαρμογή MyCoast της Κυβέρνησης, φαίνεται πως «έπιασε τόπο» και στη Χίο, αφού την τελευταία εβδομάδα η ίδια έχει δεχθεί τουλάχιστον 600 καταγγελίες, ενώ οι υπόλοιπες 400 πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά.

Αυτό που παρατηρήθηκε από τις Κτηματικές Υπηρεσίες, ήταν η έλλειψη συμμόρφωσης των καταστηματαρχών αναφορικά με την μη χρήση ειδικών σημάνσεων, καθώς και την κατάληψη χώρου άνω του επιτρεπτού ορίου κατά την τοποθέτηση ξαπλώστρων και τραπεζοκαθισμάτων. Οι καταγγελίες αφορούσαν επί το πλείστον τα καταστήματα που εδράζονται στις παραλιακές ζώνες του Καρφά, της Αγίας Φωτεινής και των Γλάρων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις