Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας Alexander Schallenberg

Η ανάγκη ευρωπαϊκής απάντησης στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας στον τομέα αυτό αποτέλεσαν τα κύρια θέματα συζήτησης, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας, Alexander Schallenberg.
Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Αυστρίας Gerda Vogl, εστίασε σε ζητήματα  επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων και της τεράστιας προσπάθειας ελέγχου των παράνομων μεταναστευτικών ροών από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ότι, η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και των αρμόδιων οργάνων της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική αντιμετώπιση όλων των πτυχών του μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς για την αποτελεσματική διαχείρισή του στα εξωτερικά σύνορα.
Παρουσιάσθηκαν επίσης αναλυτικά στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές δια θαλάσσης και την επιχειρησιακή ανταπόκριση του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο θαλάσσιο πεδίο, ενώ ακολούθως, ο αυστριακός Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων και στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Συντονιστής Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς και ο Διευθυντής Γραφείου κ. Υπουργού, Φίλιππος Σαββίδης. Από αυστριακής πλευράς παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων καθώς και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις