Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κα. Alison Duncan.
Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον καίριο τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την κα Duncan για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στο Βερολίνο ενώ αναφέρθηκε και στο πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η στρατηγική σημασία της αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων του μεταναστευτικού ζητήματος, το οποίο αφορά τόσο τις χώρες προέλευσης όσο και τις χώρες υποδοχής, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν και στο τεταμένο κλίμα της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.
Ελλάδα και Αυστραλία επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στις αρχές της διεθνούς συνεργασίας, τονίζοντας πως οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη συνεργασία, προωθώντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.
Η συνάντηση αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εδραίωσης μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις