ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Μετά από αίτημα του νέου Υπουργού Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2024 συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολου Ραυτόπουλου και του νομικού συμβούλου της Ένωσης Γιώργου Μελισσάρη. Ο Υπουργός ζήτησε να συναντηθεί με την ΕΕΚΕ προκειμένου να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, προς όφελος των καταναλωτών.

Η ΕΕΚΕ ενημέρωσε τον Υπουργό για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον καταναλωτή, ιδίως το τεράστιο θέμα της ακρίβειας, η οποία, με τα ημίμετρα του παρελθόντος, όχι μόνο δεν τιθασεύτηκε αλλά έχει διογκωθεί. Παρουσίασε παραδείγματα μη λειτουργίας και έλλειψης οιασδήποτε ωφέλειας στον καταναλωτή, μέτρων όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού ή η μόνιμη μείωση τιμής (το οποίο έχει ήδη καταργηθεί), ενώ παράλληλα οι όποιοι έλεγχοι από τις υπηρεσίες είναι αποσπασματικοί και αναποτελεσματικοί. Ταυτόχρονα υπενθύμισε στον νέο Υπουργό τις διαχρονικές της προσπάθειες για ενημέρωση του καταναλωτή, οι οποίες συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ ζήτησε την επιστροφή του μέτρου της «αγοράς χωρίς μεσάζοντες», μέτρο που με βεβαιότητα θα βοηθήσει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.

Ελπίζουμε η επαφή του νέου Υπουργού με την ΕΕΚΕ να είναι διαρκής και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κύματος της αισχροκέρδειας που διαχέεται σε μεγάλο μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέχρι το ράφι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.