Τρύπα ενός εκατομμυρίου στο ταμείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου

Στο φως της δημοσιότητας έφθασε ο οικονομικός προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χίου, τον οποίο και αποκάλυψαν οι αρμόδιοι αιρετοί στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε. Αναστάτωση προκλήθηκε επί της ουσίας εξαιτίας του γεγονότος ότι το «ταμείο είναι μείον» κατά 1 εκατομμυρίου ευρώ, πράγμα που οδήγησε τους παρευρισκόμενους να απορούν με τη όποια διαχείριση είχε πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ λόγος έγινε για λήψη άμεσων και δραστικών αποφάσεων ώστε να ξεκινήσουν να επιδιορθώνονται τα όποια κωλύματα είχαν προκύψει.

Το ζήτημα είναι πως επί της ουσίας κατέληξε το ταμείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας να υστερείται 1 εκατομμυρίου ευρώ; Παρουσιάζοντας τα γεγονότα, ιδιωτικός πάροχος ενέργειας φαίνεται πως δεν έχει προβεί στην απαραίτητη αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, ενώ ακόμη ένα βάρος αποτελεί το τέλος ταφής απορριμμάτων, του οποίου το ποσό αναμένεται να αυξηθεί κατά 600.000 ευρώ, και το ίδιο δεν φαίνεται να είχε προσμετρηθεί κατά τη διαδικασία υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών.

Παρά το γεγονός της δημοσιοποίησης ενός πλάνου ικανού προϋπολογισμού που θα ανταποκρίνονταν στα ζητήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αυτό φαίνεται να μην μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας να βρουν υποστηρικτικές λύσεις για την εφαρμογή του ικανού πλάνου, πρότειναν είτε τον δανεισμό χρημάτων από το κεντρικό ταμείο του Δήμου, ή την αύξηση των ανταποδοτικών εισφορών. Φυσικά. Καμία από αυτές τις λύσεις δεν έλαβε ανταπόκριση, καθώς στη πρώτη περίπτωση ο Δήμος θα βρισκόταν σε οικονομική στενότητα ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες άλλων επικείμενων έργων, ενώ κατά τη δεύτερη περίπτωση, θα επιβαρύνονταν χρηματικά οι δημότες, οι οποίοι ήδη πληρώνουν αρκετά σε εισφορές.

Προς επιχείρηση καθησυχασμού του ακροατηρίου αναφορικά με το οικονομικό έλλειμμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, αρμόδιο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις τόσο από το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ θα πραγματοποιηθεί εγχείρημα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την φιλοδοξία ότι το ίδιο θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά του Δήμου.

Σχετικές δημοσιεύσεις