Χαράτσι διακόπτει την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αιγαίου – Τουρκίας

Σάλος έχει προκληθεί με την επιβολή του πεντάευρου κόστους στις τσέπες των επιβατών, τα οποία επί της ουσίας θα αποτελούν έσοδα για τα Τελωνεία, με στόχο τη συντήρησή και αναβάθμισή τους. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι διερχόμενοι τουριστικοί επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν μαζί με τα όσα πληρώνουν για το ταξίδι, το ποσό των πέντε ευρώ επιπλέον, εφόσον τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου μετετράπησαν σε πύλες Schengen. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού, δεν επηρεάζει ωστόσο μόνο τους τουριστικούς επισκέπτες, αλλά ιδίως τις ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες συνδέουν άμεσα με ακτοπλοϊκά δρομολόγια το Τσεσμέ με τα νησιά του Αιγαίου. Η όλη πίεση που έχει ασκηθεί εις βάρος τους, τους οδήγησε στην μη πραγματοποίηση των δρομολογίων αυτών για δύο συνεχόμενες ημέρες, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, ως ένδειξη αντίστασης κατά του μέτρου.

Τα έξοδα για τις συγκεκριμένες εταιρίες έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς παρά το γεγονός της ενημέρωσης του μέτρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας τους θερινούς μήνες, αυτό δεν εφαρμόστηκε αυστηρά, με αποτέλεσμα να μην δοθεί η πρέπουσα σημασία, και η υπόθεση να έχει καταλήξει ως αφόρητη στους άμεσα εμπλεκόμενους. Παράλληλα, πριν από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, είχαν κοπεί αρκετά εισιτήρια, με αποτέλεσμα το μέτρο να μην επιβαρύνει αυτούς, αλλά όσους αγόρασαν εισιτήρια μετέπειτα, πράγμα που επίσης έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. Το νησί της Χίου, όπως και τα γειτονικά νησιά που έχουν καταστεί ως πύλες εισόδου, έρχονται αντιμέτωπα με τη συγκεκριμένη κρίση, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία στο οικονομικό τους και τουριστικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι απόψεις διίστανται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες και συμπλεκόμενους φορείς, καθώς αρκετοί συμφωνούν με το νέο μέτρο, ενώ άλλοι το απορρίπτουν.

Θετική προσέγγιση υπό όρους επί του θέματος φαίνεται πως απέδωσε ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παντελής Λεγάτος, ο οποίος συμφώνησε με την απολαβή επιπλέον εσόδων, ωστόσο τόνισε πως θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά η νέα νομοθεσία, έτσι ώστε να αποδίδονταν ο κατάλληλος χρόνος προσαρμογής των επισκεπτών και των ακτοπλοϊκών εταιριών να ακολουθήσουν τους κανονισμούς. Ακόμη, απέστειλαν πρόταση «άφεσης» για όσους αγόρασαν εισιτήρια πριν από την εφαρμογή του νόμου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όμως το ίδιο επιθυμεί να μην γίνει καμία υπεξαίρεση, και να εφαρμοστεί το μέτρο ισάξια σε όλους τους ταξιδιώτες. Αυτή η κίνηση πράγματι, φαίνεται πως θα προβληματίσει αρκετά τους τουριστικούς επισκέπτες, καθώς παρουσιάζεται ως ένα επιπλέον έξοδο στην οικονομική τους κατάσταση.

Σχετικές δημοσιεύσεις