Η Χίος πρέπει να καμαρώνει και να τιμά τα παιδιά της.
Ένα από αυτά τα παιδιά είναι η Αγγελική Φράγκου, με τεράστιες ικανότητες στη ναυτιλία.
Ευγενική, σοβαρή, σεμνή, άξια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Θα σας προβάλουμε άρθρο που έγραψε ο Μάριος Αθανασίου, και δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Το Endiaferon» στις 20/05/2024, όπου αναφέρεται στην αγορά 36 φορτηγών πλοίων, κατατάσσοντας έτσι την εταιρεία Navios της κα Φράγκου στην 3η θέση παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό του στόλου της.
Ακολουθεί το άρθρο :
«Η Αγγελική Φράγκου αλλάζει την πορεία της ελληνικής ναυτιλίας, με καταγωγή από τη Χίο έχει στην κατοχή της τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο φορτηγών πλοίων και δείχνει να μην φοβάται τις φουρτούνες επικρατώντας σε ένα αμιγώς ανδροκρατούμενο χώρο.
Αγγελική Φράγκου: Έχει τον 3o μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως
Η πρόσφατη αγορά
Η πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου αγόρασε πρόσφατα en bloc 36 φορτηγά πλοία, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 835 εκατομμύρια δολάρια. Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται και η ανάληψη τραπεζικών υποχρεώσεων ύψους 441,6 εκατομμυρίων δολαρίων, υποχρεώσεων bareboat και υποχρεώσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης, που υπόκεινται σε προσαρμογές χρέους και κεφαλαίου κίνησης, μέσω της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης Navios Maritime Partners L.P.
Η ναυτιλιακή Navios θα έχει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο φορτηγών πλοίων, αυξάνοντας τον συνολικό στόλο κατά 24% και ο στόλος των πλοίων φορτηγών αυξάνεται κατά 67%. Από τα 36 φορτηγά πλοία τα 10 είναι υπό διαχείριση με επιλογή αγοράς και τα 28 είναι ιδιόκτητα.
Για το 2023 τα κέρδη υπολογίζονται ως εξής: καθαρά έσοδα 81,5 εκατομμύρια και EBITDA στα 164 εκατομμύρια δολάρια.
Η δηλώσεις της πλοιοκτήτριας στο συνέδριο του Economist
«Πρέπει να σκεφτούμε την ευρύτερη εικόνα. Το 1/3 των προμηθειών σε καύσιμα προέρχεται από την εμπόλεμη περιοχή, ενώ είναι σημαντική η διασφάλιση της επάρκειας των τροφίμων. Έχουν αλλάξει πολλά. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει ακριβά για να εξασφαλίσει ότι τα εμπορεύματα και τα προϊόντα θα φθάσουν σε αυτή με ασφάλεια για να έχει πρόσβαση ο κόσμος. Τα 40% του Φυσικού Αερίου και το 20% του πετρελαίου τα προμηθευόταν η Ευρώπη από τη Ρωσία. Τώρα στο πλαίσιο της προσπάθειας απεξάρτησης οι προμήθειες γίνονται από άλλες χώρες πιο μακρινές που σημαίνει ότι αυξάνουν τα τονομίλια, η απόσταση που καλύπτουν τα πλοία άρα το προϊόν που μεταφέρεται είναι πιο ακριβό». Στη συνέχεια τόνισε: «Σήμερα μετά από δύο χρόνια, όλοι ταξιδεύουμε και καταναλώνουμε. Για δύο χρόνια εργαζόμασταν από το γραφείο, δεν βγαίναμε να φάμε, δεν ταξιδεύαμε. Αγοράζαμε ηλεκτρονικά. Τα λεφτά δεν τα δίναμε για τις υπηρεσίες και τα δίναμε για εμπορεύματα. Ήταν ο λόγος που έσπασε η παγκόσμια αλυσίδα τροφοδοσίας. Τώρα αλλάζει πάλι το σκηνικό».
Το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση: