Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού ή άλλως πως Διαιτητικού Δικαστηρίου γνωστού ως CAS (Court of Arbitation for Sport) έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα.
Η μεσοβέζικη απόφαση του CAS να επιστρέψει την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την εξέταση επί της ουσίας δημιουργεί εύλογο προβληματισμό. Γιατί το CAS ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ να προβεί, ως όφειλε, στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης μιας και έχει τη δυνατότητα και όλα τα στοιχεία προς τούτο (διαθέτει τον πλήρη φάκελο;).
Θεωρώ ότι είναι μειωτικό για το κύρος της ΕΕ της ΕΠΟ να τυγχάνει τέτοιας αντιμετώπισης από το CAS, δεδομένου ότι απαρτίζεται από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ δικαστές η κρίση των οποίων τίθεται τοιουτοτρόπως, εμμέσως, υπό αμφισβήτηση!
Νομίζω ότι, ίσως, και η Ένωση των Δικαστών και Εισαγγελέων θα έπρεπε να τοποθετηθεί στο προκύψαν θέμα μιας και το εν λόγω σκάνδαλο, απασχολεί επί μήνες, ένα μεγάλο μέρος της αθλητικής κοινής γνώμης, που ίσως επηρρεαστεί αρνητικά μετά την ανεξήγητη αυτή απόφαση του CAS.
Είμαι της γνώμης ότι η ανάμειξη της Κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα υπήρξε ατυχής. Γνωστή είναι η σχετική κυβερνητική τροπολογία-βάλσαμο, ως και η τοποθέτηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη – Πρωθυπουργού και Υπουργού Επικρατείας αντίστοιχα – στο δεσμευτικό ή όχι του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθ ΄ ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, προς αποφυγήν ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής.
Πιστεύω ότι η υπόθεση πολυιδιοκτησίας δεν επιδέχεται αμφισβήτησης , είναι όπως λέμε «crystal clear» και θα πρέπει, σύντομα, για το καλό του ποδοσφαίρου και όχι…μόνο να λάβει τέλος.
Προβλέπω πιθανότατα οι επτά βαθμοί να αφαιρούνται από τον Π.Α.Ο.Κ. από το επόμενο πρωτάθλημα και τελικά η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ να μην μπορέσει να αποφυγεί τον διασυρμό (όπως απέφυγε τον υποβιβασμό), που δυστυχώς, η ίδια προκάλεσε.
Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης