Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα   «Είναι δική μας ευθύνη, ως ΕΕ, να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση αποτελεσματικά. Τώρα και όλοι μαζί. Ας την αναλάβουμε.»

 

Την ανάγκη να αντιδράσει άμεσα η ΕΕ, με ενότητα και αποτελεσματικότητα, στην ενεργειακή κρίση, ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

Συγκεκριμένα, η Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στον δύσκολο χειμώνα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, λόγω των αυξημένων τιμών της ενέργειας και των πρόσφατων απειλών της Ρωσίας για κλείσιμο της παροχής φυσικού αερίου, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει άμεσα, με ενότητα και αποτελεσματικότητα.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υιοθέτηση, μεταξύ άλλων, των προτάσεων του Έλληνα Υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που θα αποσυνδέει τις τιμές του φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος, σε συνδυασμό με έναν μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπενθύμισε δε και την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήδη από τον Μάρτιο, για μία πανευρωπαϊκή λύση σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ως μία πρόταση που πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

 

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φυσικά και ευθύνεται η εισβολή Πούτιν για αυτή την κρίση. Δική μας όμως ευθύνη είναι να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Τώρα και όλοι μαζί. Ας την αναλάβουμε λοιπόν».

 

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=DsvDyVR0ihU

 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και τις συνεχείς απειλές του για κλείσιμο της παροχής φυσικού αερίου προς της Ευρώπη, λόγω των κυρώσεων, που σωστά έχουμε επιβάλλει, είμαστε αντιμέτωποι με μία νέα μεγάλη κρίση.

 

Ένας δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών και οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια μπορούν να αποβούν καταστροφικές για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Πρέπει, λοιπόν, να αντιδράσουμε άμεσα, με ενότητα και αποτελεσματικότητα.

 

Η υιοθέτηση, μεταξύ άλλων, των προτάσεων του Έλληνα Υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για έναν μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό, που θα αποσυνδέει τις τιμές του φυσικού αερίου από αυτές του ρεύματος, σε συνδυασμό με έναν μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων των εταιριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πιστεύω θα ήταν στη σωστή κατέυθυνση.

 

Είναι αναγκαία μία πανευρωπαϊκή λύση σε αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως χαρακτηριστικά είχε προτείνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από τον Μάρτιο και αυτό περιμένουν από εμάς οι ευρωπαίοι πολίτες. Μια λύση. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε άλλο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

 

Φυσικά και ευθύνεται η εισβολή Πούτιν για αυτή την κρίση. Δική μας όμως ευθύνη είναι να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Τώρα και όλοι μαζί. Ας την αναλάβουμε λοιπόν.

 

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.