Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα  «Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί άλλες συκοφαντίες και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ως προς την ελευθερία του τύπου»

Για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα μίλησε, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δεν θα ανεχθεί άλλες συκοφαντίες.

Η Ευρωβουλευτής, αφού αναφέρθηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που διατυπώνονται σε σχετική έρευνα, οι οποίοι είναι, όπως είπε, πολιτικά υποκινούμενοι, κάλεσε το σώμα της Ολομέλειας να εξετάσει τα πραγματικά γεγονότα.

Η κα Ασημακοπούλου, στη συνέχεια, αναφερόμενη στην πλήρη εναρμόνιση της πολιτικής της Ελλάδας για την ελευθεροτυπία, με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογράμμισε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως την ενίσχυση της νομοθετικής εργαλειοθήκης για την προστασία των δημοσιογράφων, τη δημιουργία ειδικού Task Force και του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, καθώς και την οικονομική στήριξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του τύπου, όπως πάντα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

 Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://www.youtube.com/watch?v=LYaGI_kuxDA

 Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε – Αγαπητοί συνάδελφοι,

Βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν σας, βαθύτατα προσβεβλημένη και ειλικρινά εξοργισμένη, εξαιτίας των συκοφαντικών ισχυρισμών, σχετικά με την έλλειψη ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα.

Και ζητώ, αντί να ακούτε εκείνες τις πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες, οι οποίες τροφοδοτούνται από εκθέσεις που ισχυρίζονται ότι ο τύπος απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία σε χώρες, όπως η Μπουρκίνα Φάσο και το Τσαντ, όπου υπάρχουν στρατιωτικές χούντες, να ακούσετε τα γεγονότα.

Και η πραγματικότητα είναι πως η πολιτική της Ελλάδας για την ελευθεροτυπία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ενισχύσει τη νομοθετική μας εργαλειοθήκη για την προστασία των δημοσιογράφων, δημιουργεί ένα ειδικό Task Force και το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης. Παρέχει οικονομική στήριξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν θα ανεχθούμε, λοιπόν, τέτοιες συκοφαντίες.

Η Ελλάδα θα είναι πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Και η Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, σε ό,τι έχει να κάνει με την ελευθερία του τύπου, όπως πάντα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Σας ευχαριστώ.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.