Άντε και καλές διακοπές

Ήρθε η στιγμή όλοι εμείς που εργαζόμαστε στην εφημερίδα «Χιώτικη Διαφάνεια» να σας αφήσουμε για λίγο χρονικό διάστημα και να πάρουμε την καλοκαιρινή άδεια μας και όσο μπορούμε να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε τις διακοπές μας.
Σας ευχόμαστε να περάσετε χαρούμενα και ξέγνοιαστα και εσείς στις διακοπές σας. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του θερινού Πάσχα αφού η ορθοδοξία εορτάζει με μεγάλη λαμπρότητα το Δεκαπενταύγουστο τη γιορτή της Παναγίας.
Να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν εκ των προτέρων. Ασφαλώς δεν θα νιώσετε ουδέποτε μοναξιά, αφού όπως όλοι γνωρίζετε οι εκκλησίες, τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες είναι πολλές και θα γεμίσουν από άτομα, τα  οποία σε λίγο χρονικό διάστημα θα ζητήσουν τη ψήφο μας.


Ήδη τα ονόματα τα οποία ακούγονται είναι τα εξής: Σταμάτης Κάρμαντζης, υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Χίου, Μανώλης Βουρνούς φαίνεται να επιθυμεί να ξαναζητήσει τη ψήφο μας για τη θέση του Δημάρχου, Κων/νος Τριαντάφυλλος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και εκείνος ενδιαφέρεται για την παραπάνω θέση. Φανταστείτε ότι ακόμη και ο πρώην λιμενικός, Σταύρος Μιχαηλίδης θέλει να βάλει υποψηφιότητα. Ασφαλώς είναι και άλλοι που ενδιαφέρονται για το Δήμο της Χίου αλλά ακόμη δεν έχουν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους. Άνδρες και γυναίκες λειτουργούν σιωπηλά και οργανώνουν συνεργασίες που θα φέρουν εκπλήξεις.

Ο Γιάννης Μαλαφής είναι ένα ισχυρό όνομα το οποίο αν τελικά διεκδικήσει το Δήμο Χίου έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών. Το βιογραφικό του φέρει πολλά θετικά στοιχεία και ασφαλώς την μεγάλη εμπειρία αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού έχει τελέσει δήμαρχος δύο τετραετίες στο Δ. Αμανής και μια στο Δ. Ομηρούπολης.
Επίσης μια γνωστή κυρία νομικός δέχεται προτάσεις να ηγηθεί σε κάποιο σχήμα στο Δήμο Χίου. Η αγαπητή αυτή κυρία έχει μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί στη θέση Δημάρχου, και από ότι φαίνεται σκέφτεται σοβαρά αυτή την πρόταση.

Το περίεργο σε αυτές τις εκλογές είναι οι ελάχιστοι, που ενδιαφέρονται για την περιφέρεια. Ακόμα και η ίδια, η Περιφερειάρχης, Χρ. Καλογήρου βρίσκεται υπο σκέψη για το αν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη με τη συμπεριφορά της απομακρύνει αρκετά στελέχη από δίπλα της.
Ασφαλώς είναι και οι βουλευτικές εκλογές. Εδώ σοβαρό πρόβλημα θα έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία, αφού υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά της. Εδώ στο νησί μας έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους πάνω από οχτώ υποψήφιοι. Όμως, τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντοτε και ειδικότερα σε αυτή την παράταξη, ο εν ενεργεία βουλευτής. Αυτός υποδεικνύει ποιους επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο και ποιους όχι.

Αρκεί όμως αυτή η προσπάθεια του;

Αφού είναι γνωστό ότι ούτε με τους τοπικούς φορείς της ΝΟΔΕ διατηρεί καλές σχέσεις, αλλά ούτε και με τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης. Ο μόνος που του έχει μείνει και αυτό δεν το λέμε με απόλυτη σιγουριά είναι ο Σταμάτης.
Τι θα κάνετε τώρα κ. Μηταράκη; Λέτε εδώ να σβήνει η πολιτική σας σταδιοδρομία;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.