Άσκηση Αντιμετώπισης Περιστατικού Ρύπανσης της Θάλασσας και των Ακτών από Πετρελαιοειδή 18 Ιουνίου στην θαλάσσια περιοχή Κονταρίου έξω από REVOIL

Όπως ανακοίνωσε ο κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κος Παντελεήμων Φ. ΒΑΤΟΥΣΗΣ στo πλαίσιο διατήρησης του υψηλού επίπεδου ετοιμότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρελαιοειδή:

  1. Πρόκειται να πραγματοποιηθεί «Άσκηση Αντιμετώπισης Περιστατικού Ρύπανσης της Θάλασσας και των Ακτών από Πετρελαιοειδή» με τη συμμετοχή-συνεργασία Υπηρεσιών-Φορέων την 18η Ιουνίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης 11:00 π.μ., στην περιοχή Κοντάρι Χίου. Η άσκηση αποτελείται από τρία (03) σκέλη. Το πρώτο σκέλος αυτής θα λάβει χώρα εντός των ορίων της παράκτιας εγκατάστασης «REVOIL Χίου» με στόχο α)τον περιορισμό εξάπλωσης πετρελαιοειδών στην θάλασσα συνεπεία διαρροής από πλοίο, β)τον εγκλωβισμό πετρελαιοκηλίδας σε βραχώδη περιοχή – λιμενοβραχίονες και γ)την ανάκτηση πετρελαιοειδών από την θάλασσα. Το δεύτερο σκέλος αυτής θα εκτυλίσσεται, παράλληλα με το πρώτο και θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση ρύπανσης της ακτής από πετρελαιοειδή. Το τρίτο σκέλος θα λάβει χώρα στην θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν της εν λόγω εγκατάστασης με στόχο την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας σε ανοιχτή θάλασσα με την χρήση πλωτού φράγματος και την χρήση Χημικών Διασκορπιστικών Ουσιών.
  2. Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και φορέων, ο έλεγχος ετοιμότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.