Έβαλαν πλώρη για την Χίο και το Βαθύ Σάμου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιστιοδρομία της Aegian Regatta.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ιστιοδρομία του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Aegean Regatta, μετά την πρώτη προσέλευση των ιστιοφόρων στο λιμάνι των Λημιών Βολισσού, αφού ήταν και το πρώτο μετά την Σκύρο.

Στα Λημνιά της Βολισσού έγιναν και οι πρώτες απονομές των νικητών της διαδρομής Σκύρος – Λημνιά Βολισσού, μετά την κάλυψη 74 ναυτικών μιλίων.

Ο αγώνας άρχισε το πρωί της Κυριακής από τη Σκύρο, με το σκάφος MAMMA AIUTO να μπαίνει πρώτο στο λιμάνι των Λημνιών λίγο μετά τις 18:00 της Κυριακής 19 Αυγούστου.

Οι καιρικές συνθήκες του ταξιδίου ήταν και οι ευνοϊκότερες για τα 48 σκάφοι, καθώς βόρειοι άνεμοι έντασης 4-5 μποφόρ βοήθησαν τα πληρώματα  να ξεδιπλώσουν τη ναυτοσύνη τους και να χαρούν τον αγώνα, διανύοντας αρκετά γρήγορα το πρώτος σκέλος του αγώνα, μέσα στα καταγάλανα νερά του Βορείου Αιγαίου.

Μετά τα Λημνιά της Χίου, τα ιστιοπλοϊκά θα βάλουν πλώρη για Χίο καλύπτοντας 42 ναυτικά μίλια, Βαθύ Σάμου και Πυθαγόρειο Σάμου, όπου το Σάββατο 25 Αυγούστου θα γίνει η Τελετή Λήξης.

Στον αγώνα να σημειωθεί ότι παίρνουν μέρος και 13 ξένα πληρώματα από τη Γαλλία, Ρωσία (4), Αυστραλία, Βουλγαρία (3), Τουρκία, Ισραήλ, Σουηδία και Αυστρία, απόδειξη ότι η φήμη της Ρεγκάτας του Αιγαίου ταξιδεύει  εδώ και χρόνια σε όλα τα μήκη  και πλάτη της Ευρώπης.

Στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης πρέπει να τονιστεί η συμβολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης που έχει έδρα τη Χίο και είναι χορηγός του αγώνα, ενώ χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου.

Οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία στην πρώτη ιστιοδρομία είναι:

ORCi

MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

ΟRC Club

BLUESCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Σύμπουρα

COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov

IPSIPILI-AEGEAS YACHTING με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφιτσή

Να σημειωθεί ότι τα πληρώματα έμειναν κατενθουσιασμένα και με της καλύτερες εντυπώσεις από την μαρίνα των Λημιών και την εξυπηρέτηση των εμπόρων της περιοχής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.