Έκλεισε ένας κύκλος εφτάχρονης προσφοράς στον πολιτισμό του νησιού μας

Ήταν καλοκαίρι του 2013 τότε που στο νησί μας άνοιξε  η Οδύσσεια:μία πραγματική όαση πολιτισμού,  μία όαση μέσα στα τετριμμένα της καθημερινότητας και στη χρόνια  πολιτιστική μιζέρια  του τόπου μας.

Μία όαση πολιτισμού για όλες τις εποχές του χρόνου που ήταν πάντα  ανιδιοτελώς ανοιχτή σε νέους καλλιτέχνες αλλά και σε παλιούς που ήθελαν να παρουσιάσουν το έργο τους.

Η Οδύσσεια έκτισε την ταυτότητά της αποφεύγοντας συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια  το εύπεπτο  και το φτηνής  ποιότητας πολιτιστικό πρότυπο εμμένοντας πιστά και σταθερά στη ράγα  της ποιοτικής καλλιτεχνικής στήριξης…  Όχι  μόνο στη μουσική, αλλά σε κάθε είδους  δημιουργία, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλά άλλα…

Η Οδύσσεια του Σιδερή και της Μίνας Χαλλιορή όλα αυτά  τα χρόνια  με προσωπικό κόστος  προσπάθησε να συμμαχήσει με τις ανάγκες των καιρών, όλο αυτό το διάστημα δημιούργησε φιλίες  και οικοδόμησε σχέσεις εκτίμησης.

Οφείλουμε να  ευχαριστήσουμε τον Σιδερή και τη Μίνα από καρδιάς, αλλά και όλους τους σημαντικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες της Οδύσσειας. Θα λείψει…

Γιάννης  Ν. Παληός

10-03-2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.