Έκλεισε η μεγάλη συμφωνία μεταξύ της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου και της Δημοτικής αρχής για εκπαίδευση στο κέντημα του σχίνου για την “Μαστίχα “

——————————————————————
Εν όψει του κέντους του καλοκαιριού Άρχισαν επιτέλους τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το κέντημα και την καλλιέργεια της Μαστίχας στον μεγάλο σχίνο στο σιντριβάνι της πλατείας Χίου Νικολάου Πλαστήρα ή Βουνακίου και άρχισαν οι εγγραφές τών μαθητευομένων για την τρίμηνη εκπαίδευση τόσο στά κεντρικά γραφεία της Ενώσεως επί της οδού Κωνσταντίνου Μονομάχου όσο και στο Δημαρχείο της Χίου!
Δεκτοί μαθητές κάθε χρώματος και φυλής δεν υπάρχει ρατσισμός στην μάθηση και την εργασία!
Έφ όσον δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει φέτος το σιντριβάνι είναι μεγάλη ευκαιρία για την εκπαίδευση!
Παρακαλούνται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και οι εκπαιδευτικοί από τα Μαστιχοχώρια να προσφέρουν οικειοθελώς τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους για την καλύτερη και ταχύτατη εκπαίδευση στους νέους μαθητευομένους Μαστιχοπαραγωγούς ούτως ώστε φέτος να ανέβει περισσότερο η παραγωγή της μαστίχας επειδή υπάρχει μεγάλη εξαγωγική ζήτηση από σχεδόν όλες τις χώρες της γης!
Επιτέλους ο Λευκός Χρυσός της Χίου είναι περιζήτητος σε κάθε γωνιά της υφηλίου!
Γιαυτό ακριβώς τόν λόγο πρέπει αυτό το λευκό δάκρυ να το καλλιεργήσουμε και να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού για να υπάρχει κάποιο εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα της μάνας φύσης!
Καλημέρα και καλό ξημέρωμα Ελλάδα και σ’ όλους τους απανταχού γης, Χιώτες και Μαστιχοπαραγωγούς και εύχομαι να μην έχουμε το φετινό καλοκαίρι βροχές στα Μαστιχοχώρια μας για να έχουμε άριστης ποιότητος Μαστίχα και όχι τσιροπινάδες!
Χαμόγελο και χιούμορ χρειαζόμαστε κάνει καλό στην Υγεία μας!
Χίος 4 Ιουνίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.