Έκτακτο: Βυθίζεται φορτηγό πλοίο ανοικτά της Πελοποννήσου

Στην “Καραβιά” μία από τις τέσσερις βραχονησίδες του Μυρτώου πελάγους,(Φαλκονέρα, Βελοπούλα Ανάνες) οι οποίες ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας έχουν ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «SEA BIRD», κατόπιν πρόσκρουσής του.

Τα 16 μέλη του πληρώματος όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Πρόκειται για περιστατικό πρόσκρουσης ανοιχτά της Μονεμβασιάς σε μεγάλο βάθος, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Αρχιπλοίαρχος και διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Λαγκαδιανός, σύμφωνα με τον οποίο υπήρξε άμεση κινητοποίηση και έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το θέμα που αντιμετωπίζουμε είναι η πρόκληση πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης και ήδη ερευνούν δύο αντιρυπαντικά σκάφη που έφτασαν από το Λαύριο και τη Σύρο, ενώ κινητοποιήθηκε και τρίτο από τον Πειραιά», ανέφερε επίσης.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού.

πηγή  ertnews.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.