Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, λόγω των επικείμενων καιρικών συνθηκών που αναμένονται να πλήξουν το νησί μας από τις απογευματινές ώρες σήμερα 06/02/2020, με χιονοπτώσεις, παγετό, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενημερώνει τους πολίτες ότι :

Σε περιπτώσεις σφοδρών ανέμων:

Δεν θα πρέπει να μετακινούνται εάν δεν υπάρχει ανάγκη από την Λεωφόρο Ενώσεως, την παραλιακή του Βροντάδου καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι παλιρροιακών κυμάτων και αιωρούμενων αντικειμένων (κλαδιά δένδρων κλπ).

Σε περιπτώσεις σφοδρών και έντονων καταιγίδων:

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

Σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων και παγετού:

Η διέλευση των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται μόνο με αλυσίδες. Προσοχή κυρίως στο οδικό δίκτυο Χίου – Βολισσού από το 15ο χιλιόμετρο μέχρι το κόμβο του Πυτιούς από Κόμβο Διευχών μέχρι Καμπιά καθώς και Χίο – Αυγώνυμα.

ΕπισημαίνετΑΙ ότι για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με την Δνση Αστυνομίας Χίο στο #100#, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στο #199# και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο κινητό τηλέφωνο #6957690903# (Ιωάννη Κουντουριάδη).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.