Έλληνες Καραβοκύρηδες κοιτάξτε το συμφέρον της Ελλάδας μας και φέρτε την έδρα και τα γραφεία σας στον τόπο μας!

Αλήθεια γιατί επί τόσα χρόνια αγαπητοί μου και συμπαθέστατοι ίσως και φίλοι μου Εφοπλιστές και Καραβοκύρηδες γενεές των γενεών συνεχίζεται να κατοικοεδρεύετε στις όχθες του Τάμεση;

Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό γίνεται για λόγους φορολογίας… ίσως τα παλιά χρόνια ήταν για καλύτερη επικοινωνία με τα πλοία σας.
Αλλά σήμερα πλέον με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων των δορυφόρων νομίζω ότι και στο πιό απομεμακρισμένο νησάκι μπορείτε να στήσετε την αυτοκρατορία σας.
Μετά και το  Brexit και την σημερινή συγκυρία της παγκόσμιας αναμπουμπούλας πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό να βρεθείτε επιτέλους μόνιμα στην μαμά πατρίδα απ’ όποιο σημείο της Ελλάδας κατάγεται ο καθένας σας.
Δεν θα αναφερθώ στους φίλους και συντοπίτες μου Εφοπλιστές είτε από τις Οινούσσες είτε από τα Καρδάμυλα είτε από τον Βροντάδο ή από όποιο άλλο σημείο της Χίου είναι η καταγωγή τους , αλλά σε όλους τους Έλληνες πατριώτες να κοιτάξουν επιτέλους και το συμφέρον της Ελλάδας.
Πιστεύω ότι η σημερινή Κυβέρνηση που πρεσβεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη οικονομία όταν καθήσετε στο ίδιο τραπέζι και θέσετε όλες τις παραμέτρους της επιχειρηματικότητας θα βρείτε την Χρυσή τομή για το συμφέρον όλων μας να εγκατασταθείτε πλέον στα πάτρια εδάφη και ειδικότερα τα νησιά μας όπου μέχρι σήμερα τα απολαμβάνατε μόνο το καλοκαίρι για τις διακοπές σας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2021 βλέπουμε την εμπορική συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ μεταξύ της Βρετανικής κυβέρνησης και του Ερντογάν χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και χωρίς τον έλεγχο από το Κοινοβούλιο.
Και όπως θριαμβολογεί ο Ερντογάν είναι πολύ ευχαριστημένος με την συμφωνία και είναι ο νέος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Υπουργού Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίδας Λιζ Τρας δουλειά της οποίας είναι η συμφωνία!
Την αποκάλεσε το ξεκίνημα μίας νέας εποχής και “σταθμό” για την Τουρκία!
Γνωρίζετε πιστεύω ότι πάντοτε οι κυβερνήσεις του Λονδίνου δεν μας έβλεπαν όλους τους Έλληνες με καλό μάτι…. αλλά πάντα Μας κτυπούσαν ύπουλα πισώπλατα .
Ίσως να μην μας χωνεύουν ως λαό ή ως φυλή… αλλά θέλουν τα μυαλά των Ελλήνων σε όλους τους τομείς Επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας!
Βλέπουμε καθημερινά τους δήθεν φίλους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως Γερμανούς και Εγγλέζους να παίρνουν πάντοτε το μέρος της Τουρκίας όσο άδικο και εάν έχει.
Μήν ξεχνάμε και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα!
Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν έρθουν τα γραφεία και η πλήρη δραστηριότητα όλων των Εφοπλιστών και Καραβοκύρηδων στην Ελλάδα θα υπάρξουν αλλαγές και θετικές ρυθμίσεις και θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας για την νεολαία μας.
Απ’ότι γνωρίζω πολλά εφοπλιστικά γραφεία έχουν πλέον έδρα στην Ελλάδα… αλλά νομίζω ότι όταν έρθουν όλοι θα γίνει ένα καλό μάθημα δύναμης και προβολής του Ελληνισμού!
Νομίζω το 2021 είναι μια μεγάλη ευκαιρία με την συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την απελευθέρωση και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους της σύγχρονης Ελλάδας
Καλή Χρονιά με Υγεία και Χαρά!
Χίος, 5 Ιανουαρίου 2021 παραμονή των Θεοφανείων και εύχομαι να σας φωτίσει ο Αγιασμός των Υδάτων και η βάφτιση του Χριστού!
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.