Ένας χρόνος από την εκλογή του Γ. Δανιήλ ως Δημάρχου Οινουσσών

 

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι

Χριστός Ανέστη!

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την νίκη της «Δύναμης Ευθύνης» και την τιμητική εκλογή μου στο αξίωμα του Δημάρχου Οινουσσών.

Μια νέα εποχή ανέτειλε, μια νέα γενιά ανέλαβε το τιμόνι του τόπου, μια νέα στρατηγική ευθύνης θεμελιώθηκε με όπλο τις αρχές μας, τα όνειρά μας, τις δεσμεύσεις μας και την αισιοδοξία μας.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας διοίκησης, μέσα από αντίξοες συνθήκες και πρωτόγνωρες καταστάσεις επιτύχαμε να προχωρήσει το νοικοκύρεμα του νησιού, να αναδειχθεί η οικιστική ομορφιά του, να προστατευθεί το φυσικό του περιβάλλον.

Βήμα-βήμα σχεδιάζουμε και θεσμοθετούμε νέες υπηρεσίες, στελεχώνουμε τις δημοτικές δομές, προστατεύουμε τη δημοτική περιουσία, εξοικονομούμε πόρους, εκσυγχρονίζουμε την καθαριότητα, την ύδρευση, τον ηλεκτροφωτισμό, τον στόλο των οχημάτων, τον εξοπλισμό των υπηρεσιών.

Καθημερινά κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη με πολλή δουλειά, με αγώνα για την υγεία και την ασφάλειά του, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με συνεχή ενημέρωση, με έγκαιρο και δημοκρατικό προγραμματισμό.

Με έργο ουσίας κλείσαμε οριστικά την πόρτα στην μετριότητα, απομονώσαμε το λαϊκισμό και τις επικοινωνιακές ευκολίες, σηκώσαμε τα μανίκια για να αποτελματώσουν τα έργα και οι προμήθειες και ήδη βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, της νέας αφαλάτωσης, του υδροταμιευτήρα, της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων κ.α.

Με ταχύ βηματισμό στραφήκαμε σε νέες πρωτοβουλίες ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού ρόλου της Αιγνούσας. Το φιλόδοξο πρόγραμμα MUSICA, ο κοινός Φορέας Τουρισμού, η μεγαλόπνοη Maritime Heritage Route, τα Summer Schools, η Σχολή Σωστικών, το κλειστό γυμναστήριο, το συνεδριακό κέντρο είναι μερικές από τις προτάσεις, στις οποίες ισχυροποιούμε τη διεκδικητική συμμετοχή μας και την παρουσία μας.  

Σήμερα, γνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του νησιού μας στο Αιγαίο και τη νευραλγική γεωγραφική θέση του εισηγούμαστε προς την Κυβέρνηση και ζητάμε από τον αρμόδιο Υπ. Εσωτερικών, με την στήριξη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, την κατασκευή και λειτουργία στο λιμάνι των Οινουσσών Συνοριακού Σταθμού σύμφωνα με το κεκτημένο της Συνθήκης Schengen (ν.2514/1997, Φεκ Α’ 140).

Αγαπητοί Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Πριν από ένα χρόνο σας υποσχέθηκα ηγεσία σοβαρή και στιβαρή, με ισοπολιτεία, με πατριωτικό παλμό, υψηλούς στόχους, διεκδικητική φωνή, μια πολιτεία ήθους και χρηστότητος.

Σ’ αυτή την ρότα ταξιδεύει σήμερα η «Δύναμη Ευθύνης» στηριζόμενη από την κοινωνία, που αισιοδοξεί, που ελπίζει και μάχεται για να θωρακίσουμε εθνικά, αμυντικά και αναπτυξιακά το νησί μας.

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες, συνεργάτες και συμμαχητές για την αμετακίνητη πίστη και συμμετοχή τους σ’ αυτήν την επιτυχημένη διαδρομή Ευθύνης.

Είμαι βέβαιος ότι με μεγαλύτερο πάθος, παλμό και ενθουσιασμό θα συνεχίσετε να στηρίζετε την Ευθύνη, που τρέφει την ελπίδα και νοηματοδοτεί τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Οινούσσες, 26/5/2020

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.