Έρχεσαι του Ηλία Κεφάλα

Ἔρχεσαι σὰν τὴν νύχτα μὲ τὰ μαλακὰ φτερά της
Καὶ εἶσαι ἐσὺ ποὺ καταλαμβάνεις
Κάθε κενὸ τοῦ ἐξαπλωμένου χώρου
Εἶσαι αὐτὴ ποὺ ἐπιβάλλεται καὶ διαρκεῖ
Αὐτὴ ποὺ κυριαρχεῖ
Γιατὶ μένεις μόνη ὡς πλατυτέρα τοῦ θόλου
Καθολικὴ καὶ πανδαιμόνια
Ἔρχεσαι καὶ εἶσαι ἡ μία καὶ ἡ μοναδικὴ
Ἡ μία καὶ ἡ παντοτινὴ
Ἡ ἀναλάμπουσα μέσα ἀπὸ τὴν στάχτη
Κι ἐγὼ μαζί σου τότε
Τάσσομαι καὶ ὑποτάσσομαι
Ἐνδύομαι καὶ ὑποδύομαι
Τὴν αὔρα τῶν μυστηρίων σου

Φέγγω

Η. Κ.

[Aνέκδοτο]

Ανέκδοτο, λοιπόν, ποίημα του εξαίρετου των γραμμάτων λόγιου του Ηλία Κεφάλα φιλοξενεί με μεγάλη χαρά και τιμή σήμερα η στήλη μας ΠΟΙΗΣΗ.

Ο Ηλίας Κεφάλας ένας από τους σημαντικότερους ποιητές μας όχι μόνο της γενιάς του ’70 όπως γράφουν τα λεξικά αλλά και του σήμερα ,διαχρονικός και δημοφιλής  που στην εργογραφία του συναντάμε πεζά, δοκίμια  και έργα για παιδιά.

Πασίγνωστος και ικανότατος κριτικός λόγου ο ποιητής μας Η.Κ.,  μετά από μακρόχρονη παρουσία στο ‘κλεινόν άστυ’  επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην γενέθλια γη του τα Τρίκαλα.

Τα φύλλα του νερού/1986, Σκοτεινός μαγνήτης/1989 τίτλοι 2 ποιητικών συλλογών του,Παράθυρα ονείρου/2000 ένα από τα γνωστότερα δοκίμια του, Το λαίμαργο γουρουνάκι/2004 παραμύθι για παιδιά ,ενδεικτικά και τυχαία σκόρπιοι τίτλοι από την πλούσια εργογραφία του ταλαντούχου λόγιου.

Από την σελίδα του στο facebook αντλώ την πληροφορία ότι η επόμενη ποιητική συλλογή του θα φέρει τον τίτλο «Σκοτεινά σονέτα και άλλα βροχερά ποιήματα » και  ότι αυτή την περίοδο βρίσκετε σε φάση  διορθώσεων της.

Έρχεσαι… κι όσο το διάβαζα ο νούς μου γέμιζε πολύχρωμες πεταλούδες….

Ευχαριστώ τον ποιητή Ηλία Κεφάλα για την συμμετοχή του στην στήλη .

Επιμέλεια

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.