Έρχονται νέα μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους: Τι θα ισχύσει για λιανεμπόριο, εστίαση, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας καθώς ο κορονοϊός δείχνει τα δόντια του και πάλι στην Ευρώπη, με πολλές χώρες να επιβάλλουν καθολικό ή και τοπικό lockdown, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ενώ στην Ελλάδα συνεχίζουν να καταγράφονται υψηλά νούμερα κρουσμάτων και κυρίως θανάτων και διασωληνωμένων.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάσει επαναξιολογώντας την κατάσταση, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα, επιπρόσθετα και πιο στοχευμένα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση και να αυξηθούν έτσι τα ραντεβού των εμβολιασμών. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατέψει και τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι οποίοι παρά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων, επιμένουν σθεναρά να μην εμβολιάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid test -που μέχρι σήμερα εισέρχονται «ελεύθερα»-, ενώ θα «αποκλειστούν» και από το λιανεμπόριο και θα κάνουν τις αγορές τους μόνο με click away. Επιπλέον δεν αργεί να έρθει η χρήση υποχρεωτικής διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Παράλληλα εξετάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και στα κομμωτήρια και σε λοιπές υπηρεσίες -μέχρι σήμερα είναι με την επίδειξη αρνητικού rapid test-, καθώς λόγω των συνθηκών της συγκεκριμένης εξυπηρέτησης είναι αρκετά στενή η επαφή με τον πελάτη.

Εφόσον, δοθεί το πράσινο φως τα μέτρα θα εφαρμοστούν από το προσεχές Σάββατο, δηλαδή μια μέρα μετά τη Black Friday.

Κρίνεται από πολλά μέλη της Επιτροπής σκόπιμο τα μέτρα να είναι άμεσα και στοχευμένα έτσι ώστε η κατάσταση τόσο στο «μέτωπο» των κρουσμάτων όσο σε αυτό του ΕΣΥ να έχει ομαλοποιηθεί μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, που αποτελεί και το μεγάλο crash test.

Συγκεκριμένα:

Σε πρώτη φάση θα συζητηθεί ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους μεικτούς χώρους εστίασης, δηλαδή θα τους επιτρέπεται μόνο το take away.

Επιπλέον, συζητείται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τα εμπορικά καταστήματα. Θα μπορούν να κάνουν ψώνια μόνο με click away.

Τέλος, ως ύστατο μέτρο θεωρείται το rapid test για ανεμβολίαστους στα σούπερ μάρκετ.

Σε κάθε περίπτωση, η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται κομβική και υπάρχει ακόμη η ελπίδα ότι τα μέτρα σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς θα αποδώσουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.