Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός υπαίθριος φωτογράφος της πλατείας μας

 

 

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι έφυγε από τη ζωή ο γνωστός φωτογράφος της πλατείας μας Παναγιώτης Ροδίτης, μετά από την άνιση μάχη με την σοβαρή ασθένεια, που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο γιος του Αντώνης Ροδίτης.

Ένας από τους τελευταίους υπαίθριους φωτογράφους της πλατείας, που οι παλιότεροι θυμούνται με νοσταλγία. Ένας σωστός και φιλικός επαγγελματίας φωτογράφος, που πολλοί θυμόμαστε σε παρελάσεις και σε κάθε εορτή του νησιού μας.

Στο φωτογραφικό φακό του Παναγιώτη πόζαραν πολιτικοί και προσωπικότητες της Χιώτικης κοινωνίας την δεκαετή του 90, κοσμώντας τα φωτογραφικά περίπτερα της εποχής, που βρίσκονταν σε σειρά πάνω στην κεντρική πλατεία της Χίου Νικολάου Πλαστήρα.

Συνέχιζε να φωτογραφίζει γεγονότα και στιγμές στον τόπο κατοικίας του, την Χίο, μέχρι το τέλος. «Μια φορά πλανόδιος φωτογράφος, για πάντα φωτογράφος έλεγε όταν δεχόταν φίλους στην οικία του στην περιοχή του Νοσοκομείου, που φιλοξενούσε και το τεράστιο αρχείο του. Εκεί, πλαισιωμένος από φωτογραφικές μηχανές, συνήθιζε να αναπολεί και να διηγείται την ιστορία κάθε μιας φωτογραφίας, που κάλυψε στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ειλικρινή και αξιαγάπητο «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας. Καλό ταξίδι φίλε Παναγιώτη

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.