«Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος του «Εθνικού Κήρυκα» Γιάννης Μιχαλάκης από τα Κουρούνια της Χίου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάννης Μιχαλάκης, που για δεκαετίες ήταν πολύτιμος συνεργάτης του «Εθνικού Κήρυκα».

Ο Σύμβουλος Έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Διαματάρης και οι συνεργάτες της εφημερίδας εκφράζουν στη σύζυγό του και τις κόρες του, Γιάννα και Καλλιόπη, τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Μιχαλάκης γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Κουρούνια της Βορειοδυτικής Χίου. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Αρρένων Χίου πήγε στην Αθήνα, αναζητώντας την τύχη του. Δούλεψε ως εργάτης σε ξυλουργικό εργοστάσιο, τυπογράφος και δημοσιογράφος. Το πρώτο κείμενό του δημοσιεύθηκε στο μαθητικό περιοδικό «Σφιγξ» του Γυμνασίου Αρρένων Χίου. Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης στην τοπική εφημερίδα «Χιακόν Βήμα» το οποίο εξέδιδε στην Αθήνα ο Νίκος Χαλλούς και για μικρό χρονικό διάστημα στη «Ναυτιλιακή – Ναυτεργατική». Το Νοέμβριο του 1969 εξέδωσε την τοπική εφημερίδα «Χιακοί Αντίλαλοι», η οποία κατάφερε να τυπώσει 65 τεύχη, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1973. Το 1974 μετανάστευσε στην Αμερική, όπου εργάστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα ».

Τον Ιούλιο του 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου συνέχισε να εργάζεται στα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στην Αθήνα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2009 που συνταξιοδοτήθηκε.

Εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά, έγραψε και τα παρακάτω βιβλία: «Κουρούνια ταξίδι στην ιστορία τους», «Νοταριακά (και όχι μόνο) έγγραφα Κουρουνίων και Εγρηγόρου Χίου», «Οι Χιώτες αντάρτες στην Αμανή και η μάχη της Παρπαριάς», «Το σόι μας», «Τα Μπρουκλιώτικα», «Αποδήμων Οδύσσεια», «Η δική μου Αμερική», «Η πρώτη έξοδος», «Ελληνοαμερικάνικος Τύπος», «Πνευματικοί Πρεσβευτές της Ελλάδας στις ΗΠΑ», «Γράμματα από την ξενιτιά», «Πέλοπος 31 Περιστέρι», «Και νόον έγνω». Τα επτά τελευταία βιβλία, είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Πηγή: ekirikas.com

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.