Αγγελική Φράγκου: Η Navios Acquisition ενισχύει την ρευστότητά της

H Navios Maritime Acquisition Corporation ανακοίνωσε την Τετάρτη 17 Απριλίου ότι ολοκλήρωσε την πώληση πέντε πλοίων της, έναντι $103,2 εκατ., μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσής τους (sale and leaseback).

Σε μία συμφέρουσα κίνηση πώλησης και αναχρηματοδότησης πέντε πλοίων της προχώρησε η Navios Maritime Acquisition Corporation, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, εξασφαλίζοντας την αναχρηματοδότηση δανείου ύψους 82,4 εκατ. δολαρίων.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε μία συναλλαγή sale and leaseback συνολικού ύψους 103,2 εκατ. δολαρίων, για τρία τάνκερ MR2 και δύο τάνκερ LR1 του στόλου της.

Με τα νέα κεφάλαια θα προχωρήσει στην αποπληρωμή 28 τριμηνιαίων δόσεων αξίας 2,3 εκατ. δολαρίων έκαστη συν επιτόκιο LIBOR συν 350 μονάδες βάσης ετησίως. Η Navios Acquisition θα έχει την υποχρέωση να εξαγοράσει και πάλι τα πλοία στο τέλος του έβδομου έτους έναντι 39,7 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία, δεν έχει άλλες λήξεις πιστωτικών διευκολύνσεων για τους επόμενους 14 μήνες.

Η Navios Maritime Acquisition εμφάνισε το 2018 έσοδα 187,9 εκατ. δολαρίων και προσαρμοσμένα EBITDA 56,8 εκατ. δολ. Στο τέταρτο τρίμηνο τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 58,7 εκατ. δολ. και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 20,9 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο της παρελθούσας χρήσης μέρισμα 0,30 δολ. ανά μετοχή.

Κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2018, η κα Φράγκου, CEO της εταιρείας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι τιμές των ναύλων βελτιώθηκαν σημαντικά κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Παρά το γεγονός ότι έκτοτε τα ναύλα στα VLCC έχουν υποχωρήσει, οι τιμές τους τον Ιανουάριο του 2019 παρέμειναν κατά τρεις φορές υψηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες του Ιανουαρίου του 2018.

Tέλος υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Navios Maritime Acquisition Corporation προχώρησε στην συγχώνευσή της με την Navios Maritime Midstream Partners προκειμένου να απλοποιηθεί η κεφαλαιακή και οργανωτική δομή των δύο εταιρειών.

πηγή:www.mononews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.