Αγιασμός και πρώτο κουδούνι στα σχολεία των Ψαρών

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και επίσημα η νέα σχολική χρονιά. Στο πρώτο κουδούνι, όλοι ήταν παρόντες και τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και θέρμη.

Το μήνυμα της ημέρας πέρασε με το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας τα εξής:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου μαγικού ταξιδιού με στόχο τη γνώση, την έμπνευση και τη δημιουργία. Με όπλο τη σύμπνοια και τη στενή συνεργασία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα δώσουν και φέτος το δύσκολο αγώνα τους για την επίτευξη του ιερού στόχου.

Εμείς σαν δημοτική αρχή φροντίσαμε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε οι κτιριακές υποδομές συντηρημένες και αναβαθμισμένες να υποδεχθούν παιδιά και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα σ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα σταθούμε και πάλι αρωγοί και συνοδοιπόροι προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες και να λύσουμε προβλήματα.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς του νησιού μας καλή σχολική χρονιά, γόνιμη και δημιουργική, γεμάτη καινούριες γνώσεις, πρόοδο και πολλές επιτυχίες!!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, της θερινής περιόδου, τελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν επιτυχώς εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων του νησιού μας και τα σχολεία μας ήταν πανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023.

Μεταξύ πολλών άλλων κάναμε εκτεταμένες εργασίες επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων και προαυλίων όλο το καλοκαίρι, περιποιηθήκαμε τον περιβάλλοντα χώρο, φροντίσαμε κάθε λεπτομέρεια εντός και εκτός των σχολείων.

Από φέτος, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό μας είναι υποδομές αναβαθμισμένες ενεργειακά καθώς το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες  – μέσω έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 2014-2020 (Ο.Χ.Ε.) – όπως: Εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, Θερμοϋγρομόνωση στα δώματα, Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού (θέρμανση – ψύξη) με αυτόνομες μονάδες απευθείας εκτόνωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, Αντικατάσταση κουφωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα, Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με ενεργειακά αποδοτικότερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.